Health

Ben je gestrest maar weet je niet waarom? U zou aan DEZE aandoening kunnen lijden

HOOFDZAKEN

 • Het is waar als ze zeggen dat resoneren met de mensen om je heen op een emotioneel niveau net zo belangrijk is als al het andere
 • Een ongezonde omgeving kan nadelige effecten hebben op de geest, wat resulteert in een stressreactie
 • Dit is wat je moet weten over tweedehands psychologische stress

Nieuw-Delhi: Emoties zijn een belangrijk onderdeel van ons leven. Ze zijn een beslissende factor voor het handelen van een persoon en kunnen ook direct of indirect van invloed zijn op de mentale en fysieke toestand van een persoon. Iedereen heeft een eigen manier om emoties in een situatie te beoordelen. Er wordt vaak gezegd dat glimlachen besmettelijk zijn, wat inhoudt dat ze zich van de ene persoon naar de andere kunnen verspreiden. Verdriet, geluk en woede zijn nuances van menselijke emoties. Dus geldt het begrip besmetting voor alle emoties?

Tweedehands psychologische stress

Bevindt u zich vaak in een ellendige toestand nadat u een andere depressieve en verdrietige persoon bent tegengekomen? Ben je vaak angstig bij gestresste mensen? Verandert uw stemming gemakkelijk door de stemming van de mensen om u heen? Als het antwoord op de bovengenoemde vragen ja is, dan ben jij, mijn vriend, het slachtoffer geworden van tweedehands psychologische stress. Emoties zijn besmettelijk en kunnen mensen aanzienlijk beïnvloeden. Het is niet ongewoon om stukjes emoties te kiezen en ze tot je eigen te maken, alleen om in een twijfelachtige situatie te belanden die uiteindelijk een tol van de geest eist.

Tweedehands psychologische stress is het fenomeen dat wordt gedefinieerd als het triggeren van een stressreactie bij het tegenkomen van de gestresste houding van een ander individu. Het is vaak onvermijdelijk en kan pas worden ontdekt als de schade is aangericht. Tweedehands psychologische stress kan in elke omgeving voorkomen, of het nu op het werk, thuis of op school is. Enkele veelvoorkomende voorbeelden van de instelling kunnen zijn:

 • Tweedehands psychologische stress als gevolg van een gestresste en geagiteerde collega.
 • Tweedehands psychologische stress door ruzies thuis.
 • Tweedehands psychologische stress doordat een vriend de test niet haalt.

Tweedehands psychologische stress – Tekenen herkennen

Hier leest u hoe u kunt zien of u last heeft van tweedehands psychologische stress:

 1. Je bent gestrest, maar weet niet zeker waarom: Tweedehands psychologische stress is een gevolg van andermans gedrag. Dit maakt het gebruikelijk om verward te zijn over de reden achter iemands stress, terwijl er in werkelijkheid geen plausibele verklaring voor is.
 2. Vermoeidheid heeft je in de greep: Het is vermoeiend om met stress om te gaan. De dag doorkomen met een geest die beladen is met stress is niet gemakkelijk, vooral als je weinig energie hebt, verward, vergeetachtig, ongeorganiseerd, geen verbinding hebt met communicatie en weinig zelfvertrouwen hebt. Vermoeidheid is een veelvoorkomend teken van tweedehands psychologische stress.
 3. Je hebt het gevoel dat je niet genoeg bent: Gevoelens van ontoereikendheid komen vaak voor onder stress. Als je constant weinig zelfvertrouwen hebt ondanks dat je je in een vertrouwde situatie bevindt, kun je last hebben van tweedehands psychologische stress.
 4. Je staat op het randje: Leven op het randje klinkt misschien opwindend, maar het is niet half zo leuk als het in de praktijk wordt ervaren. Tweedehands psychologische stress kan je in een frustrerende en complexe situatie brengen, waardoor je kwetsbaar wordt voor willekeurige uitbarstingen en kriebels.
 5. Pessimisme heeft een weg gevonden in je leven: Gestresst zijn kan vaak het optimisme uit een persoon wegzuigen en hem vullen met een gevoel van scepsis en pessimisme. Lijdend aan tweedehands psychologische stress kan je onzeker maken onder omstandigheden, hoe klein ze ook zijn.