Finance

Tips van experts om uw kinderen te helpen veilig te blijven en stress en angst te verslaan

HOOFDZAKEN

  • Door betere slaapgewoonten te volgen, kan het stressniveau bij tieners worden verlaagd
  • De studie ontdekte ook dat het uitstellen van de starttijd van de school de geestelijke gezondheid van kinderen kan verbeteren
  • Kinderen kunnen meerdere emotionele reacties vertonen op de heropening van scholen

Nieuw-Delhi: Het is meer dan 18 maanden geleden dat de coronaviruspandemie kinderen van school dreef; en die kick begon het tijdperk van online lessen. De transformatie van kinderen die vroeg wakker worden om zich klaar te maken voor school naar nauwelijks levend gevoel voor online lessen, van genieten van sporten in het veld tot urenlang op een scherm videogames spelen – de routine van kinderen veranderde, maar niet voor altijd.

Na verloop van tijd werd deze sedentaire levensstijl al snel een nieuwe norm voor kinderen die gewend raakten aan een eeuwige zomervakantie. Met de dalende gevallen van coronavirus gaan scholen nu echter geleidelijk open om kinderen te helpen de gezonde routine te hervatten die een goed slaapschema, gezonde voeding, buitenactiviteiten en academici in de perfecte verhouding inhield.

Hoe de pandemie van invloed was op kinderen en hun gezondheid

Volgens een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift Child and Adolescent Psychiatry and Mental Health, werd ontdekt dat studenten die teruggaan naar hun vorige ochtendschoolrooster een positieve invloed op hun levensstijl kunnen ervaren. Bovendien kan het volgen van betere slaapgewoonten de stressniveaus bij tieners helpen verlagen en hun vermogen om met een crisis om te gaan verbeteren. De studie ontdekte ook dat het uitstellen van de starttijd van de school de mentale gezondheid van kinderen kan verbeteren.

“De pandemie heeft aangetoond dat het uitstellen van de starttijden van de school kan helpen en moet worden uitgevoerd door scholen die geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van de geestelijke gezondheid van hun studenten”, zei Reut Gruber van McGill University, de hoofdauteur.

“Kortere slaapduur en een hoger niveau van opwinding voor het slapengaan waren gekoppeld aan hogere niveaus van stress, terwijl langer slapen en een lager niveau van opwinding voor het slapengaan verband hielden met verminderde stress,” voegde Gruber eraan toe.

Heeft schoolstress invloed op kinderen?

Schoolsluiting had aanvankelijk gevolgen voor kinderen en hun geestelijke gezondheid vanwege minder activiteiten, beperkte speeltijd en afstand tot vrienden. Maar nu de scholen opengaan, komen stress en angst weer naar boven vanwege meerdere redenen – of het nu de angst is om een ​​gedisciplineerde levensstijl te hervatten, angst voor het coronavirus of het verschijnen voor examens in een vergelijkbare stressvolle sfeer als eerder.

Hoe kun je kinderen helpen omgaan met de angst om terug naar school te gaan?

Times Now Digital heeft in een interactie met deskundigen op het gebied van geestelijke gezondheid in verschillende ziekenhuizen inzicht gekregen in hoe ouders hun kinderen kunnen helpen omgaan met de angst om terug naar school te gaan.

Mevrouw Shamantha. K, Counseling Psycholoog bij Fortis Hospitals, sprak over hoe angst voor het coronavirus een belangrijke reden kan zijn voor angst bij kinderen. De expert deelde ook enkele veelbetekenende tekenen van angst bij kinderen waar ouders op moeten letten.

“Teruggaan naar school in normale tijden is op zich al moeilijk voor kinderen om mee om te gaan, laat staan ​​tijdens de pandemie. Aanpassen aan hun oude routine na meer dan een jaar online lessen te hebben gevolgd, kan veel angst veroorzaken. Een onderzoek uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk toonde aan dat het aantal ernstige COVID 19 bij kinderen tijdens de tweede golf niet hoger was in vergelijking met de eerste golf. Ouders moeten de tekenen en symptomen van angst bij kinderen identificeren, bijvoorbeeld grillige stemmingspatronen, slapeloosheid, verlies van interesse in dagelijkse activiteiten, onvermogen om zich te concentreren, vermoeidheid, prikkelbaarheid en redenen vinden om school te vermijden. Enkele van de redenen voor de angst van kinderen zijn contact met het virus, het huis verlaten dat hun comfortzone is, het verlies van een geliefde, sociale interactie die persoonlijk moet worden gedaan, de overgang naar hun oude academische prestatieroutines, aanpassingsproblemen, “legde ze uit. .

Dr. Satish Kumar, Consultant – Klinisch psycholoog bij Manipal Hospitals sprak over het helpen van peuters die hun schoolreis begonnen in de pandemie, hoe ouders hen kunnen helpen de angst om naar school te gaan te overwinnen.

“Peuters die online zijn begonnen met lesgeven, zijn gewend aan de digitale klasopstelling. Maar nu de scholen weer opengaan, zullen kinderen die nog nooit naar school zijn geweest, waarschijnlijk met veel aanpassingsproblemen en angst te maken krijgen. Tijdens de lockdown zijn deze kinderen afhankelijk geworden van hun ouders en de thuisomgeving. Ouders kunnen deze cirkel helpen doorbreken door hun kinderen beetje bij beetje bloot te stellen aan de echte wereld. Help ze video’s van een schoolomgeving voor te stellen of te laten zien om ze een idee te geven van hoe het zou zijn in plaats van ze ineens naar school te brengen. Dit kan een goede manier zijn om de angstgevoelens te verminderen door het verrassingsquotiënt van het schoolleven te verlagen, “zei Dr. Kumar.

Mevrouw Anuseela Brahmachary, Senior Consultant, Sportpsycholoog & Counselor bij Medica Superspecialty Hospital, sprak over hoe kinderen op verschillende manieren kunnen reageren op scholen die hun persoonlijkheid heropenen. Ze stelde ouders enkele tips voor die de niet-zo-uitgaande kinderen kunnen helpen sensibiliseren voor het back-to-school-leven.

“Voor studenten is het heropenen van de scholen en hogescholen na 1,5 jaar als het opnieuw afstemmen op de offline modus van de leeromgeving. Er kunnen meerdere emotionele reacties zijn. Sommigen die gezellig en extravert van aard zijn, is als het openen van sluizen. Voor sommigen die mogelijk naar binnen gericht waren, gepest werden of onder groepsdruk stonden, werd hun teruggetrokken leven een zegen om elke confrontatie te vermijden. Het is de plicht van de ouders om hen adequaat te sensibiliseren, aangezien de COVID-situatie nog lang niet voorbij is”, zei mevrouw Brahmacary.