National

Je handen, knieën en neus kunnen serieuze hints geven

Als het gaat om de gezondheid van het hart, is cholesterol de belangrijkste parameter die het risico op een hartaanval, hartstilstand en beroerte definieert.

HOOFDZAKEN

  • Een hoog cholesterolgehalte kan, als het niet tijdig wordt behandeld, een verstopping in de slagaders veroorzaken en een hartaanval of beroerte veroorzaken
  • Als het gaat om de gezondheid van het hart, is cholesterol de belangrijkste parameter
  • Opbouw van slechte cholesterolwaarden veroorzaakt vernauwing van de slagaders, verhoogt de bloeddruk en belemmert een goede bloedsomloop

Nieuw-Delhi: Thuis of op kantoor werken, op school studeren of online lessen volgen – het is een stressvolle wereld waarin we nauwelijks tijd krijgen om een ​​gezonde maaltijd te koken. Als gevolg hiervan zijn velen afhankelijk van kant-en-klaarmaaltijden met een hoog gehalte aan suiker, olie, verzadigde vetten en conserveermiddelen, wat in de loop van de tijd extra kilo’s kan toevoegen, wat kan leiden tot zwaarlijvigheid en soms chronische aandoeningen van het hart.

Als het gaat om de gezondheid van het hart, is cholesterol de belangrijkste parameter die het risico op een hartaanval, hartstilstand en beroerte definieert. Terwijl het door het bloed door je lichaam beweegt en de slagaders gezond houdt voor een goede bloedcirculatie, treden er problemen op wanneer de ophoping van slechte cholesterolniveaus toeneemt. Dit veroorzaakt vernauwing van de bloedvaten, verhoogt de bloeddruk en belemmert een goede bloedsomloop.

Wat zijn de symptomen van een hoog cholesterolgehalte?

Wat een hoog cholesterolgehalte tot een ernstig gezondheidsrisico maakt, is het feit dat het vaak zonder duidelijke symptomen komt. Een patiënt met een hoog cholesterolgehalte realiseert zich misschien niet eens dat het mis kan gaan, maar volgens de American Academy of Dermatology Association kan uw huid serieuze hints geven over een hoog cholesterolgehalte.

Tekenen van hoog cholesterolgehalte op handen, ellebogen en voeten

Een hoog cholesterolgehalte kan, als het niet tijdig wordt behandeld, een verstopping in de slagaders veroorzaken en zo een hartaanval of beroerte veroorzaken. De American Academy of Dermatology Association onthult dat enkele van de eerste tekenen van deze aandoening op uw huid verschijnen: kleine, zachte, gele of roodgekleurde bultjes op de ellebogen, knieën, handen, voeten of soms rond de neus.

Hoewel sommigen ze misschien verwarren met gewone puistjes, kunnen dit cholesterolafzettingen zijn of een teken van pancreatitis. Sommige hiervan kunnen ofwel te groot zijn – ongeveer drie centimeter in diameter en sommige kunnen klein zijn. Na verloop van tijd kunnen deze samenkomen om grotere klonten cholesterol te vormen. Vaak pijnloos, deze kunnen zich op elk lichaamsdeel ontwikkelen.

Kan men het risico op het ontwikkelen van een hoog cholesterolgehalte ontwijken?

Het blijkt dat het verminderen van het risico op een hoog cholesterolgehalte geen rocket science is. In plaats daarvan vereist het kleine veranderingen in levensstijl.

  1. Volg een dieet met gezonde vetten – vette vis zoals sardines, noten, desi ghee, koken in kokosolie of sarson ka tel
  2. Verminder de inname van bewerkte voedingsmiddelen vol verzadigde vetten
  3. Elimineer geraffineerde suiker uit het dieet
  4. Regelmatig trainen
  5. Verhoog de eiwitinname
  6. Groene thee drinken
  7. Verhoog de vezelinname