Featured

Wat is een White Hat-hacker?

Een white hat hacker is een ethische hacker die zijn vaardigheden gebruikt om zich te beschermen tegen cyberaanvallen. Dit is wat u moet weten.

Het woord “hacken” roept altijd negatieve connotaties op, maar niet alle hackers zijn gelijk geschapen. Sommige hackers doen zelfs ‘ethisch’ hacken voor het grotere goed.

Deze ethische hackers staan ​​ook bekend als “white hat hackers” die over het algemeen de overtuiging volgen dat je ze goed moet kennen om je vijand te verslaan.

Dus wat zijn white hat hackers in vergelijking met black hat hackers? Welke soorten formele werkgelegenheid zijn er beschikbaar voor ethische hackers? En waarom is dit nu zo’n populair vakgebied?

White vs. Black Hat-hackers

Er zijn twee hoofdtypen hackers in de wereld van cyberbeveiliging: black hat hackers en white hat hackers.

Black hat-hackers hebben de wereld van het hacken een slechte reputatie gegeven, omdat ze slachtoffers targeten en uitbuiten om hun egoïstische redenen, variërend van financieel gewin tot wraak nemen, het afsluiten van infrastructuur tot het creëren van hysterie.

White hat hackers, aan de andere kant, zijn de gekoesterde hackers die proberen de black hatters en hun kwaadaardige tactieken af ​​te weren. Hun belangrijkste doel is om de beveiliging te verbeteren, mazen in de beveiliging op te sporen en potentiële slachtoffers vooraf te informeren, zodat ze kunnen voorkomen dat ze worden aangevallen en uitgebuit.

Wat doen White Hat-hackers?

Het kan voor velen als een verrassing komen, maar white hat-hackers zijn gewaardeerde professionals die doorgaans worden ingehuurd door bedrijven. Hun taakverantwoordelijkheden omvatten het identificeren van mazen in systemen en het helpen verbeteren van de beveiliging.

Om services en systemen tegen aanvallen te beschermen, gaan white hat-hackers achter de schermen om aanvallen in realtime en nog voordat ze plaatsvinden te dwarsbomen. Door hun hackvaardigheden te combineren met diepgaande analyse van cyberdreigingen, kunnen white hat-hackers potentiële kwetsbaarheden verminderen en snel verhelpen.

Is het gemakkelijk om aangenomen te worden als ethische hacker?

Heb jij het in je om een ​​white hat hacker te worden?

De vacaturesites staan ​​vol met professionele ethische hackingtaken, aangezien er veel vraag is naar white hat-hackers voor organisaties die waarde hechten aan beveiliging. Sterker nog, een gecertificeerde ethische hacker worden is nu een populair doel onder ambitieuze informatiebeveiligingsprofessionals.

De meeste ethische of white hat-hackers kunnen gemakkelijk een formele baan vinden binnen de beveiligingsafdelingen van grotere organisaties. Het feit dat ethische hackers de ins en outs kennen van hoe cybercriminelen werken, maakt ze een waardevolle aanwinst voor elk team.

Maar je moet natuurlijk wel over de juiste vaardigheden beschikken om een ​​hacker te worden!

Welk type White Hat-hackingrollen zijn beschikbaar?

Als je een talent voor hacken hebt en het goed wilt gebruiken, heb je geluk. Ethisch hacken wordt snel een van ‘s werelds belangrijkste functies en de vraag ernaar neemt alleen maar toe.

Van risicobeheer en social engineering tot beveiligingshandhaving, er zijn verschillende soorten ethische hackingrollen beschikbaar voor gecertificeerde ethische hackers en elk heeft zijn unieke doel.

Ethische hackerrollen presenteren zich normaal gesproken met titels zoals “penetratietester” of “netwerkbeveiligingsadviseur”. Elk van deze rollen omvat het hacken van de systemen van een bedrijf. Zo kunnen de bedrijven peilen waar ze staan ​​op het gebied van cybersecurity en welke maatregelen ze kunnen nemen om hun systemen te beveiligen.

Soms worden de ethische hacktaken bestempeld als “rode team” -rollen, aangezien de meeste beveiligingsteams binnen een organisatie “rode team” en “blauwe team” -rollen hebben.

Terwijl het de verantwoordelijkheid van een rood team is om de computersystemen te hacken om zwakke punten aan te pakken, probeert het blauwe team te vechten tegen hackers om de systemen te beschermen.

White Hat-hacking: een nieuwe benadering van beveiliging

Cyberaanvallen zoals phishing, ransomware, wachtwoordaanvallen en Zero-day-exploits zijn in opkomst. Maar dankzij white hat-hackers kunnen deze bedreigingen worden beperkt.

Aangezien data het belangrijkste bezit is voor elke organisatie, schakelen de meeste bedrijven tegenwoordig ethische hackers in om kwetsbaarheden in hun systemen te identificeren.

Of u nu meer wilt weten over ethisch hacken, een baan op dit gebied wilt verwerven of een ethisch hacker wilt inhuren om de mazen in uw organisatie te dichten, u kunt uw doelen gemakkelijk bereiken met deze nieuwste benadering van beveiliging.