Finance

Hoe Padlet planning en samenwerking eenvoudiger kan maken

Samenwerken met uw team wanneer ze op verschillende locaties werken, kan een uitdaging zijn. Hier zijn enkele manieren waarop Padlet het gemakkelijker kan maken!

Of je collega’s nu vanuit verschillende locaties werken, of je hebt gewoon een groot team, samen aan projecten werken kan lastig zijn. Als je een snelle en gemakkelijke manier wilt om samen te werken, is Padlet misschien jouw antwoord.

Aan de slag met Padlet

Op zijn meest elementaire, Padlet is een digitaal prikbord waar u informatie, ideeën en updates kunt delen met uw team.

Wanneer u een account aanmaakt, heeft u de mogelijkheid om: Maak een Padlet, die een bord produceert waaraan u een titel en beschrijving kunt toevoegen. Zodra je dit hebt, ben je vrij om er zoveel toe te voegen Secties of pinnen zoals je wilt door op de roze te klikken Plus pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Met Padlet kun je veel verschillende bestandstypen uploaden naar een pin, waaronder Microsoft Office-bestanden, afbeeldingen, video’s, YouTube-video’s, GIF’s en whiteboards, en nog veel meer. De applicatie is ook beschikbaar in 42 talen.

op de gratis Basis plan, kunt u maximaal drie Padlets maken en krijgt u 25 MB per upload. Er is ook een betaalde Premie plan, waar je onbeperkt Padlets kunt maken en je krijgt 250 MB per upload. Padlet is beschikbaar als iOS, Android, Kindle en op Windows- en Mac-desktops. U kunt het ook in uw webbrowser gebruiken.

Sjablonen van Padlet gebruiken voor projectplanning

Wanneer je je Padlet maakt, zie je zeven verschillende kant-en-klare sjablonen waaruit je kunt kiezen.

U kunt klikken Voorbeeld op een van de sjablonen om te zien hoe ze eruit zouden zien met toegevoegde inhoud. Je kan ook Begin met een spatie Padlet en ontwerp het zoals je wilt.

Als u informatie, takenlijsten, ideeën of updates in een eenvoudige structuur wilt delen, is de muur, Stroom, of Rooster sjablonen zijn goede opties. Ze organiseren je pinnen in die specifieke structuur, zonder extra functies.

De Plank stelt u in staat om toe te voegen secties, wat handig is als uw projectplan uit meerdere fasen bestaat. Uw secties kunnen bijvoorbeeld zijn: projectideeën, plan en voltooid werk. Jij en je team kunnen vervolgens pinnen toevoegen aan elke sectie en materiaal uploaden om de informatie op orde te houden.

Met de Canvas, je kunt je pinnen overal op de Padlet naartoe slepen en is handig voor mindmapping. Maak gewoon een speld, typ het onderwerp dat je wilt verkennen, sleep het naar het midden en voeg er andere spelden omheen.

Klik op de ellipsen en selecteer Verbinding maken met een bericht. Op dit punt wordt u gevraagd om een Label, wat u kunt doen door in het tekstvak te typen. Als u geen label wilt, klikt u gewoon op Aansluiten en dit zal een pijl tussen de berichten toevoegen.

Als uw project een specifieke planning heeft, kunt u kiezen voor de Tijdlijn sjabloon. Wanneer u een speld toevoegt, wordt deze op de tijdlijn geplaatst en kunt u elke speld langs de lijn slepen naar de plaats waar deze het beste past.

Misschien wilt u meer dan één van deze sjablonen gebruiken voor een bepaald project, en als dat het geval is, kunt u ze als volgt aan elkaar koppelen:

  1. Van de Huis scherm, klik op je hoofd Padlet.
  2. Klik op de Plus teken om een ​​speld te maken.
  3. Klik op de Koppeling symbool en selecteer de Padlet bestandstype.
  4. Wanneer het scherm aan de rechterkant verschijnt, kunt u de Padlet u wilt koppelen.
  5. Voeg een toe Titel of wat dan ook Tekst als je wilt.
  6. Klik Publiceren.

Je kunt dan op deze pin klikken en die Padlet wordt geopend in een nieuw venster.

Samenwerken met je team op Padlet

Er zijn geen limieten aan het aantal bijdragers dat u op de Padlet kunt hebben, en alle wijzigingen die u of uw bijdragers aanbrengen, worden in realtime bijgewerkt en opgeslagen. Ze blijven ook anoniem, wat handig kan zijn als uw team terughoudend is om ideeën te delen. Anderen kunnen iets toevoegen aan je Padlet zonder een account aan te maken.

Het maakt niet uit of je Zoom, Microsoft Teams of andere videoconferentie-apps gebruikt om op afstand met je team te vergaderen, je kunt je Padlet delen in een live vergadering door het volgende te doen:

  1. Op uw Padlet, Klik Deel rechtsboven in je scherm.
  2. Selecteer Kopieer naar klembord.
  3. Plakken de link naar uw videoconferentietoepassing Chatten en klik Versturen.

Zodra ze op de link hebben geklikt, wordt je Padlet in een nieuw venster geopend en kunnen ze deze bekijken en eraan toevoegen. Je zult hun bijdragen zien verschijnen terwijl ze ze posten, en een discussie eromheen vergemakkelijken. Dit is vooral handig voor snelle samenwerking.

Padlet heeft je gedekt

Padlet biedt een eenvoudige en gebruiksvriendelijke manier om samen te werken, of je nu op afstand werkt of gewoon een andere aanpak wilt proberen. Iedereen heeft er toegang toe zolang je de Padlet live houdt, en als je gewoon een ruimte wilt om je eigen werk te plaatsen, kun je de Padlet gewoon voor jezelf houden.

Het is in ieder geval een handig hulpmiddel dat het samenwerken gemakkelijker en efficiënter kan maken, en het scala aan functies biedt flexibiliteit voor jou en je collega’s om het naar eigen inzicht te gebruiken.