Finance

5 nieuwe iPhone 13-functies die Android al jaren heeft

Denk je dat de iPhone 13 geavanceerde functies heeft? Welnu, hier zijn zes nieuwe iPhone 13-functies die Android-apparaten al jaren hebben.

De iPhone 13 en iPhone 13 Pro brengen verschillende nieuwe functies en wijzigingen met zich mee in vergelijking met hun voorgangers. Ze hebben helderdere schermen, betere camera’s, een langere levensduur van de batterij, een kleinere inkeping en meer.

Voor iemand die altijd een iPhone heeft gebruikt, lijken deze iPhone 13-verbeteringen misschien een groot probleem. Veel van de nieuwste iPhone 13-functies zijn echter al jaren aanwezig in Android-telefoons.

In veel opzichten lopen Android-apparaten voor op iPhones bij het toepassen van geavanceerde functies. Ze zijn verkrijgbaar met grotere, inkepingenloze displays, ze kunnen tot zes keer sneller worden opgeladen en nog veel meer. Hieronder vindt u een overzicht van enkele nieuwe iPhone 13-functies die Android-apparaten al jaren hebben.

1. Een weergave met hoge vernieuwingsfrequentie

Een van de hoogtepunten van de iPhone 13 Pro-serie dit jaar is het 120Hz ProMotion-display. Hierdoor kan het scherm de verversingssnelheid dynamisch aanpassen van zo laag als 10 Hz tot zo hoog als 120 Hz, voor een verbeterde soepelheid en een langere levensduur van de batterij.

Android-telefoons begonnen echter met de trend van hoge verversingssnelheid in 2019. De OnePlus 7T was een van de weinige smartphones die dat jaar werd gelanceerd met een 90Hz-scherm, terwijl Samsung begin 2020 de Galaxy S20-serie lanceerde met een 120Hz-scherm.

Met de lancering van de Galaxy Note 20 Ultra eind 2020, werd Samsung de eerste Android-fabrikant die LTPO OLED-panelen uitbracht met dynamische verversingssnelheid. Sindsdien zijn de OnePlus 9 Pro, OPPO Find X3 en vele andere Android-telefoons ook gelanceerd met 120Hz LTPO-schermen.

Om het nog erger te maken, heeft Apple het 120Hz ProMotion-scherm exclusief gehouden voor de iPhone 13 Pro-reeks, die begint vanaf $ 999. Op het Android-front worden nu zelfs mid-range smartphones met een prijs van $ 300 geleverd met 120 Hz OLED-schermen.

2. Een kleinere inkeping

De iPhone X was een van de eerste toestellen die in 2017 op de markt kwam waarbij een inkeping uit het scherm werd gehaald, waarna ook Android toestellen op de kar sprongen.

Vier jaar later snel vooruit, en Apple is er slechts in geslaagd om de inkeping 20% ​​kleiner te maken op de iPhone 13-serie, terwijl sommige Android-apparaten het voorgoed hebben afgeschaft. Samsung gooide de inkeping in 2019 met de lancering van de Galaxy S10-serie en schakelde over op een geperforeerd ontwerp om plaats te bieden aan de selfie-camera, terwijl de OnePlus het zelfs eerder, eind 2018 deed.

Geruchten suggereren dat Apple de inkeping met de iPhone 14-serie in 2022 zou kunnen dumpen, maar zelfs dat is nog niet bevestigd.

3. 128 GB basisopslag

Met de iPhone 13 en iPhone 13 mini stootte Apple eindelijk de basisopslag over de hele linie voor zijn iPhone-reeks tot 128 GB. Dat lijkt misschien een genereuze zet van het bedrijf, maar fabrikanten van Android-apparaten lopen in dit opzicht al jaren ver voor op Apple.

Samsung verzendt sinds 2019 zijn vlaggenschip Galaxy S-apparaten met ten minste 128 GB basisopslag. Ook OnePlus verzendt zijn premium-apparaten met 128 GB basisopslag, te beginnen met de OnePlus 6T eind 2018.

Het enige voordeel van Apple op het gebied van opslag is dat het de iPhone 13 Pro-serie biedt met maximaal 1 TB opslagruimte, een optie die niet beschikbaar is bij grote Android-vlaggenschepen.

4. 3x telezoom

De iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max hebben een verbeterde telecamera die 3x optische zoom biedt, vergeleken met de 2,5x zoom die de iPhone 12 Pro Max biedt. Apple maakte hier een groot probleem van tijdens het lanceringsevenement van de iPhone 13. De realiteit is echter dat Android-telefoons al meer dan een jaar 5-10x optische zoom bieden.

De Huawei Mate 20 Pro, die in oktober 2018 werd gelanceerd, was een van de eerste Android-vlaggenschepen die 3x optische zoom bood. Sindsdien zijn Samsung, Huawei en OPPO erin geslaagd om periscoop-telecamera’s in hun premium-apparaten te plaatsen, die tot 10x optische en 30-100x digitale zoom bieden.

Dat is niet alles. Apple heeft dit jaar ook ondersteuning voor de nachtmodus toegevoegd aan de telecamera op de iPhone 13 Pro. Nogmaals, dit is een functie die de afgelopen jaren op Android-apparaten aanwezig was. In feite heeft Samsung eind 2019 met een software-update, een jaar nadat deze apparaten voor het eerst werden gelanceerd, ondersteuning voor de nachtmodus voor de telecamera op de Galaxy S9 en Note 9 toegevoegd.

Daarentegen wil Apple dat je een nieuwe iPhone 13 koopt om te genieten van eventuele cameraverbeteringen die het in deze modus aanbrengt.

5. Een macrocamera

De 12 MP ultrawide camera op de iPhone 13 Pro en Pro Max heeft een minimale scherpstelafstand van 2 cm. Zo maak je met de ultragroothoekcamera macro-opnames van onderwerpen bij jou in de buurt.

Nogmaals, dit is een functie die de afgelopen jaren zelfs is gevonden op Android-apparaten die $ 300 of minder kosten. In feite worden de meeste budget- en mid-range Android-smartphones al geleverd met een speciale macrocamera.