Health

Gebarsten iPhone 13-scherm? Waarom u een geautoriseerde reparatie nodig heeft?

Een ongeautoriseerde iPhone 13-schermreparatie betekent dat Face ID niet meer werkt.

Er zijn tal van geweldige aspecten van de iPhone 13, maar één specifieke verandering kan schermreparaties behoorlijk ingewikkeld maken en veel duurder voor consumenten. Als je iPhone 13-scherm is gebarsten, moet je ervoor zorgen dat je het goed laat repareren, anders werkt Face ID niet meer.

Lees verder terwijl we uitleggen wat Apple heeft veranderd en hoe een ongeautoriseerde schermreparatie je iPhone 13 kan breken.

Waarom schermreparaties van derden uw iPhone kunnen breken 13

Je wilt je iPhone nooit laten vallen, maar voor de iPhone 13 gaat dit vertienvoudigd. Populaire YouTuber iPhone reparatie goeroe heeft onlangs een handvol componenten in de iPhone 13 vervangen, en zijn beweringen over het vervangen van het scherm hebben een razernij veroorzaakt.

Hij had geen problemen met het vervangen van verschillende sensoren en microfoons in de iPhone 13, maar door het scherm te vervangen werkte Face ID niet meer, zelfs niet toen hij het verving door een ander echt Apple-scherm. Met Face ID kunnen gebruikers hun Apple-apparaten veilig en snel ontgrendelen.

We begrijpen dat Apple “part pairing” heeft gebruikt om individuele hardwarecomponenten en software aan elkaar te koppelen om te voorkomen dat gebruikers reparaties van derden gebruiken.

Volgens de iPhone Repair Guru-video zal de iPhone 13 na een ongeautoriseerde of externe schermreparatie een foutmelding weergeven waarin staat dat het niet kan verifiëren of het scherm origineel is en dat u uw iPhone 13 niet kunt ontgrendelen via Gezichts-ID.

Het probleem lijkt aan te houden, zelfs als u Face ID probeert te resetten vanuit de instellingen. Een foutmelding die zegt: Gezichts-ID is niet beschikbaar verschijnt en bevestigt de correlatie tussen een iPhone 13-schermreparatie en Face ID.

Als je een kapot iPhone 13-scherm moet repareren, raden we je ten zeerste aan om je iPhone rechtstreeks door Apple of een geautoriseerde serviceprovider te laten repareren. Als alternatief kunt u uw iPhone 13 gewoon gebruiken zonder Face ID.

Recht op reparatie?

Het besluit van Apple om Face ID uit te schakelen na een schermreparatie door een derde partij is op zijn zachtst gezegd zorgwekkend. iPhone-reparaties worden duurder als Apple geen software-update uitbrengt die dit probleem verhelpt. Het bedrijf zit al in een gecompliceerde situatie door zijn verzet tegen de Right to Repair-beweging. Als de zaken blijven zoals ze zijn, zou Apple zich in een nog lastiger situatie kunnen bevinden.