Tech

De filmmodus gebruiken op de iPhone 13

Als je een iPhone 13 hebt gekocht, vraag je je misschien af ​​hoe je de nieuw geïntroduceerde Cinematic-modus kunt gebruiken. Hier is alles wat u moet weten.

De iPhone 13-serie is gelanceerd met een gloednieuwe functie van Apple genaamd Cinematic-modus. In de filmmodus heb je meer controle over de focus in video’s die op je iPhone zijn gemaakt. Het is in wezen vergelijkbaar met de portretmodus voor video, maar met wat extra bedieningselementen.

Als de filmmodus je doet kriebelen om je iPhone op te pakken en video op te nemen, kun je de functie op je iPhone 13 als volgt gebruiken.

Opmerking: Omdat Apple de functie op de iPhone 13-serie heeft geïntroduceerd, hebben eerdere modellen deze functie niet. U kunt echter Cinematic-video’s op eerdere modellen of andere Apple-apparaten bewerken.

Toegang krijgen tot de filmmodus op uw iPhone

Om toegang te krijgen tot de filmmodus, ga je naar de Camera op je iPhone. Als je eenmaal in de Camera, veeg over het scherm om de modus te wijzigen, totdat u ziet filmisch in geel. Het is net alsof je overstapt van Foto tot Video.

U kunt ook op aan de rechterkant van het bedieningspaneel tikken in de Camera app totdat u overschakelt naar de modus die u zoekt.

De filmmodus op uw iPhone gebruiken

Als je eenmaal in de filmmodus bent, kun je een paar instellingen wijzigen. Tik zoals altijd op de flash knop om de flitser in te schakelen, en de 1x om over te schakelen naar de telelens en vice versa.

Uniek aan de filmmodus is dat u ook op de Diepteregeling knop (de kleine “f”) om het scherptediepte-effect (de vervaging) op de video te regelen. Sleep de schuifregelaar naar links of rechts om deze aan te passen. Als je klaar bent om te filmen, druk je op de grote rode knop.

Terwijl je aan het filmen bent, verschuift je iPhone automatisch de focus naar nieuwe objecten of mensen die in beeld komen. Het moet ook de focus aanpassen aan waar het hoofdonderwerp kijkt. Als u bijvoorbeeld uw hoofd naar de persoon achter u draait, zou dit de persoon achter u in beeld moeten brengen.

U kunt de scherpstelling ook handmatig regelen door ergens anders in het kader te tikken. Als je iPhone een ander onderwerp herkent, wordt met een klein wit vak voorgesteld waar je kunt tikken.

Druk nogmaals op de rode knop om het filmen te stoppen. De video wordt opgeslagen in je filmrol, net als elke andere foto of video die je maakt.

Filmische video’s op je iPhone bewerken

Nadat u uw video hebt opgenomen in de filmmodus, wilt u deze waarschijnlijk bewerken. Ga, net als elke foto of video, naar Foto’sof tik op de miniafbeelding in de rechterbenedenhoek.

Specifiek voor filmische video’s kun je de scherptediepte ook bewerken nadat je de video hebt opgenomen. Tik hiervoor op de Diepteregeling en sleep de schuifregelaar naar de gewenste scherptediepte.

Indrukwekkend, je kunt ook de focus van de video wijzigen. Wanneer je iPhone automatisch een ander onderwerp herkent, zie je een wit vak verschijnen.

Tik op het witte vak om de focus naar dat object of die persoon te verplaatsen. Je kunt het ook terug veranderen. Zelfs zonder een herkend onderwerp, kun je nog steeds ergens anders op de video tikken en de video wordt opnieuw scherpgesteld op dat gebied of object.

Bij het bewerken van Cinematic-video’s krijg je natuurlijk toegang tot de gebruikelijke bewerkingstools, zoals het bijsnijden van de video, het toepassen van filters, het wijzigen van de belichting en andere instellingen en het bijsnijden of roteren van de video.

Vergeet niet op te drukken Gedaan om uw wijzigingen op te slaan, of Weggooien om ze weg te gooien.

Je kunt ook video’s zoals Hollywood opnemen … Misschien

Apple introduceerde voor het eerst de Cinematic Mode op de iPhone 13-line-up, met de belofte dat iedereen video zou kunnen opnemen zoals Hollywood, vandaar de naam. Maar vroege tests en beoordelingen merkten op dat de functie enkele problemen heeft.

Het is niet verwonderlijk dat de eerste generatie van de geavanceerde functie enkele problemen heeft, en deze zouden in de toekomst opgelost moeten worden met software- en hardwareverbeteringen. Je iPhone maakt misschien geen video’s zoals Hollywood, maar het komt zeker aardig in de buurt.