Featured

Dashlane installeren en gebruiken op Windows

Dashlane maakt het gemakkelijk om sterke wachtwoorden te genereren en op te slaan voor al uw online accounts. Hier is hoe.

Het is moeilijk om alle wachtwoorden bij te houden die je hebt ingesteld voor elke website die je hebt bezocht. Sommige mensen lossen dit probleem op door op elke website hetzelfde wachtwoord te gebruiken; op die manier hoeft u voor elke website maar één wachtwoord te onthouden.

Deze aanpak lijkt in eerste instantie aantrekkelijk, maar zoals bij alle ‘snelle oplossingen’, komen de inherente beveiligingsfouten ervan de gebruiker uiteindelijk bijten. Gelukkig kunt u dit probleem van wachtwoordbeheer snel oplossen met een sterke en veilige wachtwoordbeheerder. In dit artikel concentreren we ons op het installeren en gebruiken van een wachtwoordbeheerder met de naam Dashlane op uw Windows-computer

Dashlane op Windows installeren

Dashlane, gelanceerd op 23 mei 2012, is een wachtwoordbeheerder die tot doel heeft uw online ervaring probleemloos te maken. Het bereikt dit door de noodzaak voor het onthouden van meerdere wachtwoorden te elimineren. In plaats daarvan slaat het uw wachtwoorden op al uw apparaten op, ondersteund met een sterke focus op gebruikersprivacy en beveiliging.

Voor Windows-gebruikers is Dashlane zowel als web-app als als Windows-app beschikbaar. Door een gestage en stille verschuiving in de internetwereld bieden bedrijven nu echter een web-first-ervaring. Daarom heeft Dashlane besloten dit voorbeeld te volgen en ook een web-first-ervaring te gebruiken.

Dashlane op het web gebruiken

Om toegang te krijgen tot Dashlane via de web-app, moet u eerst de browserextensie installeren. Ga dus naar de officiële Dashlane-website, en u gaat rechtstreeks naar de webwinkel van uw browser. In ons voorbeeld gebruiken we Chrome, dus de website brengt ons naar de Chrome Web Store. Mogelijk ziet u iets anders, afhankelijk van uw browserkeuze.

De procedure voor het downloaden van extensies is vrijwel gelijk voor alle browsers. Toevoegen de extensie naar uw webbrowser en u bent binnen enkele seconden klaar. Zodra de download is voltooid, brengt de extensie u naar de inlogpagina van Dashlane.

Vul je e-mailadres in en voeg een sterk wachtwoord toe. Klik vervolgens op Maak mijn account om uw Dashlane-account te voltooien. Klik vanaf daar op Spring in de app om aan de slag te gaan met het gebruik van Dashlane.

Hoe wachtwoorden op Dashlane op te slaan

Nu u de extensie heeft geïnstalleerd en geregistreerd, gaan we aan de slag met het opslaan van uw eerste wachtwoord. Klik op Voeg uw eerste wachtwoord toe terwijl u bladert starten. Kies een website die u vaak bezoekt.

Vanaf hier omvat het instellen van een wachtwoord voor een website een eenvoudige procedure in drie stappen:

1. Open de website waarvan u het wachtwoord wilt wijzigen.

2. Log in met je e-mailadres en wachtwoord (Eerst afmelden als je al bent ingelogd).

3. Klik op Opslaan wanneer u een pop-up van Dashlane krijgt.

En dat is het. Terwijl u internet gebruikt, bouwt u langzaam een ​​database op met alle accountgegevens die u regelmatig gebruikt. Uiteindelijk zal Dashlane al uw verschillende wachtwoorden op één veilige plaats bewaren.

Nee, u hoeft dit niet meteen te doen. Doe het in plaats daarvan stap voor stap: bewaar uw wachtwoorden elke keer dat u een nieuwe site bezoekt die u niet op Dashlane heeft opgeslagen, en u bent binnen de kortste keren klaar.

Als je een wachtwoord hebt opgeslagen, krijg je een Dashlane-pop-up. Klik op Zie het in Dashlane om naar de wachtwoordenpagina te gaan.

U moet ook een hoofdwachtwoord maken. In een notendop, het is een enkel wachtwoord dat nodig is voor toegang tot al uw andere wachtwoorden die zijn opgeslagen in een wachtwoordbeheerder zoals Dashlane.

Om een ​​hoofdwachtwoord aan te maken, sluit u de Dashlane-app en logt u uit bij de browser. Log nu opnieuw in en klik op de Dashlane-extensie in de rechterbovenhoek van uw browser. Voer vervolgens uw geregistreerde e-mailadres en de zescijferige beveiligingscode in die naar uw e-mail is verzonden. Stel hier uw hoofdwachtwoord in en klik op Log in.

Bewaar dit hoofdwachtwoord ergens veilig, want dit is vanaf nu uw enige manier om toegang te krijgen tot uw Dashlane-wachtwoorden.

Scroll naar beneden en selecteer de Open de web-app optie van de extensie om terug te gaan naar de Dashlane-webapp. Navigeer naar het tabblad Wachtwoorden en u ziet hier uw opgeslagen wachtwoord. Zoals je kunt zien, hebben we al een Facebook- en Google-accountwachtwoord toegevoegd. Dashlane zal uw nieuwe wachtwoorden hier blijven opslaan terwijl u inlogt op de websites die u vaak bezoekt.

Nieuwe wachtwoorden genereren met Dashlane

Nu je Dashlane hebt ingesteld met je accounts, is het tijd om te leren hoe je het kunt gebruiken om je internetidentiteit te beveiligen. Als u hetzelfde wachtwoord voor al uw accounts gebruikt, zal een wachtwoordbeheerder u niet redden. Het kan het echter gemakkelijker maken om sterke wachtwoorden te maken die u niet hoeft te onthouden.

U kunt de wachtwoordgenerator van Dashlane op twee manieren gebruiken. Ten eerste kunt u het aanroepen terwijl u een nieuw account aanmaakt wanneer het aanmeldingsproces u vraagt ​​om een ​​wachtwoord in te stellen. Of u kunt het gebruiken wanneer u het wachtwoord wijzigt voor een account dat u al heeft ingesteld.

Om een ​​nieuw wachtwoord te krijgen, klik op het Dashlane-pictogram in de extensiebalk en selecteer Generator. Dashlane heeft al een sterk wachtwoord voor u aangemaakt, dus klik op Kopiëren en plak het in het wachtwoordveld van de website.