Health

Dat vroege teken in de ogen is een symptoom van een ontsteking; ga naar een arts om complicaties te voorkomen

Er zijn meer dan 100 soorten artritis, 5 van de meest voorkomende zijn artrose, reumatoïde artritis, lupus, jicht en artritis psoriatica. Vroege detectie helpt symptomen en pijn te beheersen, mobiliteit te behouden.

HOOFDZAKEN

  • Tegen het jaar 2030 zal artritis, met name knieartritis, naar verwachting de vierde meest voorkomende oorzaak van lichamelijke handicaps in India worden.
  • Pijn en stijfheid in elk gewricht van het lichaam is een van de eerste symptomen van artritis.
  • De meest voorkomende artritis die in India wordt gezien, is leeftijdsgebonden degeneratieve artritis die gepaard gaat met degeneratie (slijtage) van kraakbeen en die elk gewricht zoals de knie kan aantasten.

Als je jong bent, is artritis verre van je geest en wordt het beschouwd als een ziekte die “me niet kan treffen”. Maar naarmate de leeftijd vordert, krijgen de meeste mensen een vorm van artritis die gemakkelijk bewegen belemmert en zelfs slopende pijn met zich meebrengt.

Op basis van een studie uitgevoerd door SRL Diagnostic Laboratories in heel India gedurende een periode van 3,5 jaar, Zakelijke standaard meldt dat “Artritis meer dan 180 miljoen mensen in India treft – prevalentie hoger dan veel bekende ziekten zoals diabetes, aids en kanker. Ongeveer 14% van de Indiase bevolking zoekt jaarlijks de hulp van een arts voor deze gewrichtsaandoening.”

Hoewel er meer dan 100 soorten artritis zijn, zijn vijf van de meest voorkomende artrose, reumatoïde artritis, lupus, jicht en artritis psoriatica. Vroege detectie helpt symptomen en pijn te beheersen, mobiliteit langer vast te houden.

  1. Osteo artritis: Meer mensen hebben deze aandoening dan enige andere vorm van artritis. Het is de “slijtage” die optreedt wanneer uw gewrichten te veel worden gebruikt. Hoewel bekend is dat dit type artritis de oudere bevolking meer treft, kan het ook het gevolg zijn van gewrichtsblessures of obesitas, waardoor uw gewrichten extra worden belast, enz.
  2. Reumatoïde artritis: Dit type artritis, vaak RA genoemd, is een auto-immuunziekte. Dat betekent dat het immuunsysteem delen van het lichaam aanvalt, vooral de gewrichten. Dat leidt tot een ontsteking, die ernstige gewrichtsschade kan veroorzaken als je het niet behandelt. Reumatoïde artritis is een aandoening die wordt gekenmerkt door slopende zwelling en pijn in de gewrichten. Een veelbetekenend teken in de ogen zou volgens een deskundige het begin van een ontsteking kunnen signaleren. Pijn en stijfheid verminderde werkfunctie, depressie en verandering van emotionele toestand, vermoeidheid, invaliditeit en sociale handicaps zijn enkele door de patiënt gerapporteerde resultaten.
  3. Psoriatische arthritis: Mensen met deze aandoening hebben een ontsteking van de huid (psoriasis) en gewrichten (artritis). De huid wordt schilferig, vlekkerig en gewrichten raken ontstoken. Het treft meestal de toppen van de ellebogen en knieën, de hoofdhuid, de navel en de huid rond de geslachtsdelen of de anus.
  4. Lupus: Lupus en artritis zijn verschillende aandoeningen, maar lupus zorgt er vaak voor dat mensen artritis of gewrichtspijn ontwikkelen. Lupus is een chronische auto-immuunziekte die wordt gekenmerkt door een overactief immuunsysteem dat ten onrechte gezonde delen van het lichaam aanvalt. Lupus veroorzaakt wijdverspreide ontstekingen door het hele lichaam, ook in de gewrichten, en kan daarom artritis veroorzaken.
  5. Jicht: Dit is een veel voorkomende vorm van inflammatoire artritis die erg pijnlijk is. Het treft meestal één gewricht tegelijk (vaak het grote teengewricht). Er zijn momenten waarop de symptomen erger worden, bekend als fakkels, en momenten waarop er geen symptomen zijn, bekend als remissie. Volgens de Mayo Kliniek, kan een aanval van jicht plotseling optreden, waarbij u vaak midden in de nacht wakker wordt met het gevoel dat uw grote teen in brand staat. het aangetaste gewricht is heet, gezwollen en zo zacht dat zelfs het gewicht van het laken erop ondraaglijk lijkt.

Dat verklikkerteken in je ogen:

Hoewel er verschillende symptomatische tekenen en symptomen zijn voor alle soorten artritis, is er één symptoom dat in uw ogen verschijnt. Hoewel reumatoïde artritis over het algemeen eerst de handen en voeten aantast, kan het ook andere delen van het lichaam aantasten, zoals de ogen, huid, longen, zenuwen en het hart.

Volgens een rapport in Express.co.uk dat citeert de klinische de dienstendirecteur van Specsavers Giles Edmonds, dat één teken in het oog het begin van reumatoïde artritis zou kunnen signaleren. Volgens de deskundige geciteerd door Express.co.ukkunnen het droge-ogen-syndroom en de ontsteking van de iris wijzen op het ontstaan ​​van artritis. Edmonds legt uit: “Naast ontsteking van de gewrichten, kunnen sommige auto-immuunziekten, zoals reumatoïde artritis, ook ontstekingen in de ogen veroorzaken.

“Deze ontsteking leidt meestal tot droge ogen, maar af en toe kan het een ernstiger ontsteking van de iris veroorzaken.”

De iris is het deel van het oog dat rond het zwarte deel van je oog (leerling) gaat. De zwelling en irritatie van de pupil staat bekend als iritis, die meestal rond de kleurring rond de pupil van het oog verschijnt. De iris regelt de hoeveelheid licht die op een bepaald moment het oog binnenkomt.

De voorste kamer, die uit de iris komt, kan ook ontstoken raken door iritis. Iritis beïnvloedt ook het voorste deel van het oog tussen het hoornvlies en de iris (voorste oogkamer). Iritis kan tot ernstige problemen leiden. Het kan ernstig gezichtsverlies en zelfs blindheid veroorzaken, volgens een rapport gepubliceerd door de Cedars Sinai-ziekenhuis.

Hoewel er geen behandelingen beschikbaar zijn om de progressie van artritis te stoppen, kunnen artsen medicijnen voorschrijven om alleen de symptomen te verlichten. Van vitamine D is bekend dat het de gezondheid van de botten verbetert en het immuunsysteem stimuleert – en het begin van artritis vertraagt.