National

DEZE plant uit je tuin kan je lichaam, huid en haar genezen – Voordelen, gebruik en meer

Aloë vera is onderhoudsarm en een gemakkelijk te kweken plant die je verschillende voordelen kan bieden voor je haar, huid en lichaam.

HOOFDZAKEN

 • Wist je dat ongeveer 95 procent van aloë vera uit water bestaat? Dit helpt het te overleven in barre omstandigheden
 • Van het verlichten van opzettelijke problemen tot het verbeteren van de huid, aloë vera kan wonderen verrichten voor het lichaam
 • Lees verder om te weten waartoe de wonderplant, aloë vera, in staat is

Nieuw-Delhi: Kijk rond in uw tuin en u zult een overvloed aan schoonheid en gezondheid vinden. Elke plant heeft een uniek vermogen dat destructief of genezend kan zijn. Een geneeskrachtige plant die al eeuwenlang wordt gebruikt als een veel voorkomende remedie voor verschillende aandoeningen, het toevoegen van aloë vera aan de levensstijl is zowel gemakkelijk als heilzaam. Deze veel voorkomende plant is onderhoudsarm, gemakkelijk te kweken en overal verkrijgbaar in hete en droge delen van de wereld. Laat je niet bedreigen door de puntige look en lees verder om meer te weten te komen over de wonderen waartoe deze plant in staat is.

Voordelen van aloë vera

Enkele gezondheidsvoordelen die Aloë vera biedt, zijn als volgt:

 1. Zeg vaarwel tegen spijsverteringsproblemen: Als u last heeft van spijsverteringsproblemen zoals constipatie, een opgeblazen gevoel, gas en het prikkelbare darm syndroom (PDS), gebruik dan aloë vera om de symptomen te verlichten om van het ongemak af te komen. Dit komt door de ontstekingsremmende eigenschappen.
 2. Fleurt je glimlach op: Aloë vera heeft antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor kan het een gezonde remedie zijn voor mondgezondheidsproblemen. Als je last hebt van aften, terugtrekkend tandvlees, gingivitis, slechte adem of pijn, voeg dan aloë vera toe aan je mondverzorgingsroutine voor uitstekende resultaten.
 3. Verbetert de gezondheid van de huid: Aloë vera wordt veel gebruikt als huidverzorgingsproduct vanwege zijn briljante effectiviteit. Het is hydraterend en de toepassing van aloë vera-gel kan helpen de huid gehydrateerd te houden, irritatie, roodheid, droogheid en jeuk te elimineren. Verder is het een goede reiniger en kan het helpen bij het wegwerken van acne.
 4. Bevordert gezond haar: Voeg aloë vera toe aan je haarverzorgingsroutine voor gezonder en glanzender haar. Aloë vera heeft helende eigenschappen en haarmaskers die hiervan zijn gemaakt, kunnen zeer gunstig zijn voor de gezondheid. Het kan helpen om roos, geïrriteerde hoofdhuid en haargroei aan te pakken.
 5. Ontgifting en genezing: Aloë vera is zeer voedzaam en een rijke bron van calcium, mangaan, selenium, kalium, magnesium, foliumzuur en vitamine B, C en E. Het is verfrissend en het toevoegen aan uw levensstijl kan u helpen de gezondheid te verbeteren en het lichaam te ontgiften . Vanwege de antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen kan het uitstekend zijn bij het genezen van brandwonden, zweren, zonnebrand, psoriasislaesies en wonden.

Hoe gebruik je aloë vera?

Hier zijn enkele manieren waarop u de ongelooflijke plant kunt gebruiken:

 • Gel: Aloë vera is een vetplant, dat wil zeggen dat het vlezige, sappige bladeren bevat. De gel die uit de bladeren wordt gehaald, kan uit de bladeren worden gehaald en kan direct op de huid, het haar en andere delen worden gebruikt om de vruchten te plukken.
 • SAP: Aloë vera-sap is overal op de markt verkrijgbaar en kan ook thuis worden bereid. Later kan het voor verschillende nuttige doeleinden worden gebruikt, zoals gewichtsverlies, ontgifting en spijsverteringscomfort.
 • Eetbaar: De bladeren van aloë vera zijn eetbaar en kunnen worden geconsumeerd. Keukens over de hele wereld bevatten ook verschillende aloë vera-gerechten.
 • Schrobt: Het combineren van aloë vera met haver, suiker, limoen of andere ingrediënten kan helpen bij het bereiden van aloë vera-scrubs die als geweldige exfoliatoren kunnen werken.
 • maskers: Door huid- en haarmaskers uitsluitend uit aloë vera-gel te maken of door ze te mengen met andere ingrediënten, kan een uitstekend huidverzorgings- en haarverzorgingsproduct worden bereid.

Risico’s van het gebruik van aloë vera

Van de meer dan 500 soorten aloë vera die beschikbaar zijn, worden er slechts een paar geoogst voor medicinaal gebruik. Het met mate consumeren van aloë vera is veilig, maar overmatige of ongepaste consumptie kan schadelijk zijn. Hier zijn enkele risico’s om op te letten:

 1. Aloë vera heeft laxerende eigenschappen en ongemodereerde consumptie kan leiden tot diarree en andere spijsverteringsproblemen. Bovendien kan het gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen en kinderen.
 2. Het gebruik van aloë vera kan bij sommige mensen een allergische reactie veroorzaken. Breng voor een veilig gebruik altijd een kleine hoeveelheid aan om te controleren hoe het lichaam op de plant reageert.
 3. Als u lijdt aan chronische aandoeningen zoals diabetes, colitis ulcerosa of andere aandoeningen, vermijd dan het eetbare gebruik van aloë vera. Raadpleeg bovendien een zorgverlener voordat u de plant gebruikt.
 4. Controleer voordat u aloë vera gebruikt de bladeren op schimmel en infecties. Maak de bladeren grondig schoon voordat je ze in plakjes snijdt om het kleverige extract te extraheren.
 5. Aloë vera kan bij combinatie ook geneesmiddelinteracties veroorzaken. Dit kan fatale gevolgen hebben als het niet onder controle wordt gehouden. Zorg ervoor dat u weet hoe u deze plant voor veiligheidsdoeleinden gebruikt.