News

Wilt u langer leven? Dit ene voedsel is slecht voor de levensduur; geef de inname van dit item op of verlaag het

Hoe meer fruit je in het dieet opneemt, hoe lager je totale sterftecijfer. In scherp contrast staat er echter één voedingsmiddel dat verband houdt met een verhoogde mortaliteit. Wat is dat voor voedsel dat je moet elimineren?

HOOFDZAKEN

  • We kennen allemaal de mantra van een lang leven: goed slapen, goed eten, mediteren, actief blijven, positief blijven.
  • Er is geen gezonde hoeveelheid roken. Nooit gerookt hebben is de beste toestand om in te verkeren. Stop als je al rookt.
  • Maar er is nog een andere factor die de mortaliteit beïnvloedt. Het regelmatig eten van dit ene voedingsmiddel belemmert de levensduur.

EEN Harvard-studie heeft vijf aandachtspunten in onze levensstijl aangetoond die een grote impact hebben op het risico op vroegtijdig overlijden. Dit is hoe de Harvard Medical School de gezonde gewoonten heeft gemeten en gedefinieerd die een lange levensduur garanderen.

  1. Gezond dieet: Het wordt aangeraden om gezond voedsel zoals groenten, fruit, noten, volle granen, gezonde vetten en omega-3-vetzuren in te nemen en ongezond voedsel zoals rood en verwerkt vlees, met suiker gezoete dranken, transvet en natrium te vermijden. .
  2. Zorg voor actieve fysieke beweging: Gezond fysiek activiteitsniveau, gemeten als minimaal 30 minuten per dag matige tot krachtige activiteit per dag.
  3. Houd het gewicht dat bij de leeftijd past en bij de lengte past: Gezond lichaamsgewicht, gedefinieerd als een normale body mass index (BMI), die tussen 18,5 en 24,9 ligt.
  4. Begin niet met roken en geef op als je dat al doet: Roken, nou ja, er is geen gezonde hoeveelheid roken. ‘Gezond’ betekende hier nooit gerookt hebben.
  5. Zorg voor een matige alcoholinname: Over het algemeen bevat één drankje ongeveer 14 gram pure alcohol. Dat is 12 ons gewoon bier, 5 ons wijn of 1,5 ons gedistilleerde drank. De gezonde hoeveelheid dagelijkse alcoholinname werd vastgesteld op 5 tot 15 gram per dag voor vrouwen en 5 tot 30 gram per dag voor mannen.

Eureka! Dit is gevonden de schurk onder voedsel:

Volgens Express.co.uk, is er een directe relatie tussen ons dieet en hoe lang we het in jaren kunnen volhouden. Het citeert een onderzoek dat werd uitgevoerd in Asturië (Noord-Spanje) met een follow-up van zes jaar.

De inname via de voeding van 288 ouderen in de leeftijd van 60-85 jaar werd bepaald met behulp van een semikwantitatieve vragenlijst over voedselfrequentie.

Leeftijd, geslacht, energie-inname, kauwvermogen, hyperglykemie, hypercholesterolemie, fysieke activiteit, rookgewoonte, ervaren gezondheid, opleidingsniveau en de instelling van waaruit de deelnemers werden meegerekend.

Wat kwamen de onderzoekers te weten?

Hoe meer fruit u in uw dieet opnam, des te lager was uw algehele sterftescore. In schril contrast echter bleek aardappel een slechterik te zijn – een toename van de aardappelinname leidde tot een 32 procent hoger risico op overlijden, meldt Express.nl.

“Een hoge inname van fruit op latere leeftijd werd geassocieerd met een langere overleving”, schreven de onderzoekers. “Er werd ook een omgekeerd verband tussen aardappelopname en overleving waargenomen, maar verder onderzoek is nodig voordat harde conclusies kunnen worden getrokken over de mogelijke schadelijke aspecten van aardappelconsumptie”, concludeerden ze.

Er zijn aanwijzingen dat er aanzienlijke gezondheidsvoordelen zijn om elke dag ten minste vijf porties van een verscheidenheid aan groenten en fruit te krijgen.

Dat zijn in totaal vijf porties fruit en groenten, niet vijf porties van elk. Een portie groente of fruit is 80g.

Onderzoeksbevindingen: Aardappelen waren geassocieerd met een verhoogd risico op overlijden

WHO-richtlijnen adviseren ook dat men ten minste 150 minuten activiteit met matige intensiteit per week of 75 minuten intensieve activiteit per week onderneemt.

Johns Hopkins Medicine zegt dat je dat als inspiratie moet gebruiken dat je nooit te oud bent om nieuwe gezonde gewoonten aan te nemen. De beloningen: in de door Johns Hopkins geleide multi-etnische studie van atherosclerose, die meer dan 6.000 mensen in de leeftijd van 44 tot 84 gedurende meer dan zeven jaar volgde, kunnen degenen die goede veranderingen voor je hebben aangebracht het verouderingsproces vertragen, van binnen en van buiten . Dus, wanneer begin je aan je reis naar een goede gezondheid en een lang leven?

Disclaimer: Tips en suggesties die in het artikel worden genoemd, zijn alleen voor algemene informatiedoeleinden en mogen niet worden opgevat als professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd uw arts of een professionele zorgverlener als u specifieke vragen heeft over een medische kwestie.