News

Snack gezond en zonder schuldgevoel met deze heerlijke Indiase opties

Een kenmerk van een gezonde snack is dat de portie niet groter mag zijn dan de mate van verzadiging die het geeft. Hier zijn enkele Indiase snacks die je aan je lijst met gezonde snacks moet toevoegen.

HOOFDZAKEN

 • Snacken is een gezonde gewoonte en moet worden aangemoedigd als een belangrijk onderdeel van elk plan voor gewichtsbeheersing
 • Thuis eten bereiden is een ongelooflijke manier om straatvoedsel gezond te maken met behoud van de smaak
 • Hier zijn enkele eenvoudig te bereiden straatvoedsel die je thuis kunt maken en kunt snacken

Nieuw-Delhi: Snacken kan een lastige zaak zijn. Als dit niet zorgvuldig wordt gedaan, kan dit leiden tot ongewenste gevolgen voor de gezondheid, zoals gewichtstoename, obesitas en andere complicaties. Het is belangrijk om je bewust te zijn van wat je aan het snacken bent en te begrijpen wat gezond snacken betekent. Kenmerken van een gezonde snack zijn als volgt:

 • De snack moet caloriearm zijn en niet bijdragen aan gewichtstoename.
 • De snack mag geen overmatige hoeveelheid suiker of zout bevatten.
 • De snack moet gemakkelijk te bereiden en voedzaam zijn.
 • De hut mag niet worden gebakken, ultra-verwerkt of kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen bevatten.
 • Er moet een balans zijn tussen het deel van de snack en de mate van tevredenheid.

Gezonde Indiase snackopties

Hier zijn enkele lekkere Indiase snacks waar je zonder schuldgevoel van kunt smullen:

 1. Geroosterde gram: Een plantaardige bron van eiwitten, grammen zijn voedingsrijke voedingsmiddelen. Geroosterde grammen, algemeen bekend als channa, zijn een populaire snack onder Indiërs. Ze zijn gemakkelijk te bereiden en hebben het vermogen om je verzadigd te houden, waardoor ze de functie van een gezonde snack vervullen. Je kunt het roosteren met een beetje zout of het op smaak brengen door zwarte peper, chaat masala en andere droge kruiden toe te voegen.
 2. Gepofte rijst bhel: Ook bekend als murmuri, mudhi, muri of kurmura. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt gepofte rijst gepofte rijstkorrels na verhitting onder hoge druk. Gepofte rijst bevat weinig calorieën, veel vezels en eiwitten en is heerlijk. Je kunt er alleen op snacken of gepofte rijstbhel bereiden door gezonde ingrediënten naar keuze te mengen. Sommige ingrediënten die kunnen worden gebruikt, kunnen uien, tomaten, chili en citroen zijn.
 3. Gemengde chat: Als je een Indiër bent, moet je niet terugdeinzen om je liefde voor pittig eten te accepteren. Chaat is een van de beste Indiase snacks die er zijn en niemand kan van gedachten veranderen. Het enige wat je hoeft te doen is een vezelrijk bord snacks bereiden met al je favoriete uien, tomaten, aardappelen, koriander en je favoriete combinatie van kruiden en zelfgemaakte chutney.
 4. Masala maïs: Een populaire straatsnack, masala-maïs is gemakkelijk te bereiden en heeft het potentieel om een ​​gezonde snack te zijn. Maïs is rijk aan antioxidanten, vitamine C en andere voedingsstoffen. Om deze snack te bereiden, hoef je alleen maar wat maïs te koken, je favoriete kruiden eraan toe te voegen en te genieten.
 5. Geroosterde pinda’s: Omdat het een rijke bron van plantaardige eiwitten, vitamines en mineralen is, kan het geen kwaad om geroosterde pinda’s aan je snacklijst toe te voegen. Bovendien zijn ze een bron van gezonde vetten en kunnen ze gezond zijn voor je hart. Neem gewoon een handvol pinda’s, rooster het met je favoriete kruiden en geniet van de briljante snack.