Tech

Deze gewoonten kunnen je letterlijk de adem benemen – Longschadelijke activiteiten die je moet vermijden

Net als elk ander orgaan in het lichaam hebben ook je longen constante zorg nodig. Lees verder om te weten hoe sommige gewoonten uw longgezondheid kunnen schaden.

HOOFDZAKEN

  • De longen spelen een belangrijke rol in het ademhalingsproces door zuurstof in de rode bloedcellen te laten komen
  • Longkanker, astma, chronische bronchitis en COPD zijn enkele veelvoorkomende longziekten
  • Blaas leven in je longen door van deze gewoonten af ​​te komen

Nieuw-Delhi: Van constant hoesten tot een pijnlijke verstopte borst, we weten allemaal hoe zelfs het geringste ongemak in ons ademhalingssysteem ervoor kan zorgen dat we gek worden. De long, die een integraal onderdeel is van ons ademhalingssysteem, moet worden verzorgd. Het lijkt in eerste instantie misschien niet urgent, maar de juiste manier om de longgezondheid te behouden, vereist consistente inspanningen en voorzichtigheid. Het vermijden ervan kan leiden tot ziekten die kunnen variëren van mild tot ernstig en indien onbehandeld, kan het zelfs dodelijk zijn. Het is belangrijk om meteen voor de longen te zorgen, want als ze eenmaal beschadigd zijn, kunnen ze niet worden hersteld naar hun oorspronkelijke, gezonde stadium.

Longschadelijke gewoonten

Hier zijn enkele gewoonten die uw longen kunnen beschadigen:

  1. U rookt: Als u een regelmatige roker bent, stop dan voor uw longen. Het risico op het ontwikkelen van longkanker is significant hoger bij rokers dan bij niet-rokers. Bovendien kan roken ook een risico vormen voor het ontwikkelen van longziekten zoals astma, idiopathische longfibrose, bronchitis en COPD.
  2. Je sport niet: Lichaamsbeweging kan helpen de longcapaciteit en het uithoudingsvermogen te vergroten, wat de levensduur van de longen kan helpen verlengen. Bovendien helpt het de longen te versterken, waardoor ze voorbereid zijn op verschillende ziekten en leeftijdsgebonden longcomplicaties.
  3. Je bent niet voorzichtig buitenshuis: De buitenlucht zit vol met verschillende verontreinigende stoffen, chemicaliën en andere schadelijke stoffen die ernstige schade aan de longen kunnen veroorzaken. Hoewel het belangrijk is om individuele inspanningen te leveren om van de aarde een minder verstikkende plek te maken, kan dit niet van de ene op de andere dag gebeuren. Daarom is het noodzakelijk voorzorgsmaatregelen te nemen om uw longen te beschermen tegen schadelijke blootstelling. Zorg ervoor dat u beschermende bedekking, maskers en schilden draagt ​​wanneer u naar buiten gaat. Vermijd het bezoeken van sterk vervuilde plaatsen en locaties met schimmel of stof.
  4. U ziet hygiëne over het hoofd: De hygiëne rond uw huis is uiterst belangrijk om de algehele gezondheid te waarborgen. Een ongezonde omgeving kan een broedplaats zijn voor schimmels, schimmels en andere schadelijke ziektekiemen die de longen kunnen beschadigen. Het leidt ook tot de ophoping van stof, wat een factor van ongemak en risico kan zijn voor longen of mensen die aan longziekten lijden.
  5. U verwaarloost uw gezondheid: Sla de afspraak van uw arts niet over. Een expert kan helpen bij het opsporen van fijne kneepjes die anders over het hoofd zouden worden gezien. Dit is belangrijk om te voorkomen dat een symptoom verergert of iets afschuwelijks wordt. Wees op de hoogte van uw longonderzoek, medicijnen en vergeet niet om u te laten screenen om mogelijke aandoeningen uit te sluiten.