Health

Wat is er nieuw in de Apple Podcasts-update van iOS 15?

iOS 15 is er en het brengt een hele reeks nieuwe functies naar Apple Podcasts. Hier leest u hoe u ze allemaal kunt gebruiken.

iOS 15 is er en het brengt een reeks nieuwe functies met zich mee in de Apple Podcasts-app. Apple heeft met name de functies op het tabblad Nu luisteren uitgebreid om u gepersonaliseerde, op maat gemaakte aanbevelingen te geven en om u alle inhoud te laten zien die uw vrienden met u hebben gedeeld – allemaal op één plek.

Dit artikel helpt je om te navigeren en vertrouwd te raken met de nieuwe functies van Apple Podcasts.

1. Gedeeld met jou

Hoewel nieuw voor de Apple Podcast-app, is de functie Gedeeld met jou te vinden in verschillende Apple-apps, waaronder Apple Music en Apple News. Dit gedeelte bevat alle inhoud die uw vrienden of contacten rechtstreeks met u hebben gedeeld in de app waarop het betrekking heeft.

In ‌Apple Podcasts‌ vindt u alle afleveringen, programma’s en kanalen die u van vrienden op iMessage hebt ontvangen in een nieuwe, speciale sectie op het tabblad Nu luisteren. Volg de onderstaande stappen om de functie Gedeeld met jou op Apple Podcasts te gebruiken.

 1. Start de Apple Podcasts-app op uw Apple-apparaat.
 2. Tik Luister nu in de linkerbenedenhoek van het scherm.
 3. Druk op Gedeeld met jou gedeelte op het scherm en zoek vervolgens de inhoud waarnaar u wilt luisteren en die uw vriend met u heeft gedeeld.

Wanneer u navigeert naar de Gedeeld met jou om uw gedeelde afleveringen, shows of kanalen te bekijken, ziet u ook een knop die aangeeft wie die podcast-inhoud met u heeft gedeeld.

Als je op die knop tikt, ga je terug naar de chat waarin je vriend je de inhoudslink heeft gestuurd in Berichten. Vanaf hier kunt u het bericht beantwoorden of het gewoon bekijken om uzelf eraan te herinneren wanneer de inhoud naar u is verzonden en in welke context.

2. Gepersonaliseerde aanbevelingen

Apple Podcasts personaliseert de aanbevelingen die het je toont verder om je te helpen nieuwe podcast-inhoud in de app te ontdekken, op basis van de podcast-inhoud waar je al naar luistert of waarmee je bezig bent. De nieuwe secties omvatten: Je houdt misschien van en Als je dat wil.

Je houdt misschien van

De functie You Might Like beveelt kanalen aan die voor u interessant kunnen zijn op basis van de kanalen die u volgt en waarnaar u luistert. Dus als je normaal gesproken kanalen rond gezondheid volgt, zal dit gedeelte je nieuwe en onontdekte gezondheidsgerelateerde kanalen laten zien, evenals gerelateerde onderwerpen.

Volg deze eenvoudige stappen om de You Might Like-functie op Apple Podcasts te verkennen:

 1. Start de Apple Podcasts-app op uw Apple-apparaat.
 2. Tik Luister nu in de linkerbenedenhoek van het scherm.
 3. Scroll naar beneden en tik op de Je houdt misschien van sectie op het scherm en blader vervolgens door de opties die u worden aangeboden om inhoud te vinden die u wilt proberen.

Als je dat wil

De If You Like-functie selecteert shows die je volgt en beveelt vergelijkbare shows aan op basis van wat andere luisteraars leuk vinden, samen met andere podcasts die door dezelfde studio zijn geproduceerd.

In het gedeelte ‘If You Like Marriage Talk Podcast’ op de bovenstaande schermafbeelding worden bijvoorbeeld populaire podcasts aanbevolen die zijn gericht op het verbeteren van huwelijken en het geven van tips voor getrouwde stellen.

Volg de onderstaande stappen om de If You Like-functie op Apple Podcasts te vinden en te verkennen:

 1. Start de Apple Podcasts-app op uw Apple-apparaat.
 2. Tik Luister nu in de linkerbenedenhoek van het scherm.
 3. Scroll naar beneden en tik op de Als je dat wil sectie op het scherm en blader vervolgens door om vergelijkbare inhoud te ontdekken.

De toevoeging van deze functies betekent niet dat Apple Podcasts bekende functies die al bestaan ​​onder de Luister nu tabblad in de app. Waaronder Kanalen om te proberen, en Afleveringen die je misschien leuk vindt.

De functies voor persoonlijke aanbevelingen van Apple Podcasts in iOS 15 zijn beschikbaar voor luisteraars van Apple Podcasts in de VS, het VK, Canada, Ierland, Zuid-Afrika, Australië en Nieuw-Zeeland.

3. Nieuwe 1,25x afspeelsnelheid

Je hebt nu de mogelijkheid om een ​​podcastaflevering af te spelen op 1,25x afspeelsnelheid. In het verleden waren uw enige opties 0,5x, 1x, 1,5x en 2x afspeelsnelheid. 1.25x is de perfecte optie voor diegenen die een aflevering wat sneller willen spelen, maar 1.5x te snel vinden.

Volg de onderstaande stappen om de nieuwe 1,25x afspeelsnelheid te gebruiken:

 1. Start de Apple Podcast-app op uw Apple-apparaat.
 2. Zoek de podcastaflevering die je wilt afspelen en tik op de Speel knop.
 3. Tik op de paarse snelheid knop in de linkerbenedenhoek van het scherm totdat u bij 1,25x snelheid.

4. iPadOS 15-sneltoetsen

De app ‌Apple Podcasts‌ voor iPad bevat nu een hele reeks nieuwe sneltoetsen. Voorheen was de enige sneltoets die in de app bestond: Command + R om feeds te vernieuwen, maar nu heeft de app bijna 20 sneltoetsen die je kunt gebruiken.

Enkele van de nieuwe sneltoetsen zijn:

 • Ruimte om een ​​aflevering te pauzeren.
 • Opdracht + Rechter pijl om naar de volgende podcastaflevering te gaan.
 • Verschuiving + Opdracht + Rechter pijl om 30 seconden vooruit te springen.
 • Optie + 4 om afspelen met dubbele snelheid in te stellen.

Houd de ingedrukt Opdracht toets om alle sneltoetsen te zien die nu voor u beschikbaar zijn.

Je kunt deze natuurlijk gebruiken in combinatie met alle andere wereldwijde iOS 15-snelkoppelingen, zoals Wereldbol + H om naar het startscherm te gaan, Command + spatie om de zoekfunctie te openen, en Wereldbol + S om Siri te openen.

Apple helpt je het meeste uit de Apple Podcasts-app te halen

Telkens wanneer u een podcastkanaal opslaat of naar een aflevering op Apple Podcasts luistert, neemt Apple daar nota van, samen met al uw activiteit in de app, en gebruikt die gegevens om uw ervaring te personaliseren en te verbeteren.

De verbeteringen in de iOS 15-update van Apple Podcasts zijn het bewijs dat Apple zich inzet om u een meer persoonlijke ervaring met de app te bieden, zodat u er het maximale uit kunt blijven halen.