National

5 eetbare zaden die voeding en gezondheid aan je dieet kunnen toevoegen

Zijn vegetarische diëten niet in staat om het lichaam van de benodigde hoeveelheid eiwitten te voorzien? Laat ons deze Wereld Vegetarische Dag 5 zaden weten die kunnen helpen om aan je voedingsbehoeften te voldoen.

HOOFDZAKEN

  • 1 oktober wordt elk jaar over de hele wereld gevierd als Wereld Vegetarische Dag
  • Deze dag is bedoeld om mensen bewust te maken van de voordelen van het consumeren van plantaardig voedsel
  • Hier zijn 5 eetbare zaden die je aan je dieet moet toevoegen

Nieuw-Delhi: 1 oktober wordt wereldwijd gevierd als Wereld Vegetarische Dag om mensen bewust te maken van de voordelen van het consumeren van groenten, fruit en andere plantaardige voedselbronnen. Een vegetarisch dieet lijkt voor enkelen misschien slechts een dieetvoorkeur, maar het is voor sommige mensen ook vaak een manier van leven. Het consumeren van een vegetarisch dieet is in verband gebracht met verschillende gezondheidsvoordelen, zoals een verhoogd metabolisme, een verminderd risico op hart- en vaatziekten en effectief gewichtsbeheer. Bovendien kan het eten van een plantaardig dieet een milieuvriendelijke en duurzame manier van leven zijn, omdat het de ecologische voetafdruk kan verkleinen.

Top gezonde eetbare zaden

Hier zijn enkele zaden die u in uw dieet moet opnemen:

  1. Pompoenpitten: Zin in een snack? Pak gewoon een handvol rauwe of geroosterde pompoenpitten en kauw erop als gezond tussendoortje. Een rijke bron van selenium, vezels, gezonde vetten en eiwitten, pompoenpitten kunnen de gezondheid van hart en blaas helpen verbeteren.
  2. Chia zaden: Een veel voorkomende misvatting onder niet-vegetarische mensen is dat vegetarische diëten het lichaam niet van de benodigde hoeveelheid eiwit kunnen voorzien. Het is tijd om de waarheid te belichten en een populaire plantaardige eiwitbron te onthullen: chiazaden. Deze zaden zijn ook een rijke bron van voedingsvezels, antioxidanten, Omega-3 en andere essentiële voedingsstoffen. Het enige wat je hoeft te doen is wat chiazaden een nachtje laten weken en ze gebruiken voor het bereiden, eten, maaltijden en desserts.
  3. Zonnebloemzaden: Op zoek naar een manier om de gezondheid van het hart te verbeteren? Dit is uw teken om zonnebloempitten aan uw dieet toe te voegen. Een goede bron van vezels, ijzer, calcium, eiwitten en vitamine C, zonnebloempitten kunnen je gezondheid opfleuren, net zoals zonnebloemen de stemming en de omgeving opfleuren. Makkelijk te kauwen als tussendoortje, je kunt zonnebloempitten toevoegen aan je dieet in je salades, havermout of desserts.
  4. Lijnzaad: algemeen bekend als alsi of teesi in het Hindi maakt lijnzaad deel uit van de voeding van mensen over de hele wereld. De gezondheidsvoordelen van deze zaadvariëteit worden algemeen erkend omdat het een rijke bron is van voedingsvezels, eiwitten en Omega-3. Het bevat ook lignan waarvan bekend is dat het antikanker, botgezondheid en hartvriendelijke voordelen heeft.
  5. Sesam zaden: In de volksmond gebruikt in delen van Azië, zijn sesamzaden algemeen bekend als: til in het Hindi. Dit zaad is extreem gezond en een rijke bron van vezels, B-vitamines en calcium. Als u op zoek bent naar voedingsmiddelen die de gezondheid van uw botten kunnen verbeteren, is het tijd om sesamzaad aan uw dieet toe te voegen. Bovendien kunnen sesamzaadjes ook de gezondheid van je haar en huid verbeteren.