Tech

Lekker snacken tijdens het werk? Kom een ​​drukke dag door met deze gezonde snacks

Middag hongergevoelens zijn misschien niet altijd de meest aangename omstandigheden, vooral wanneer men aan een plan voor gewichtsbeheersing werkt.

HOOFDZAKEN

 • De determinanten van een gezonde snack zijn – Gezondheid, smaak, bereidingsgemak
 • Snacken is de voor de hand liggende oplossing om de hongersnood halverwege de dag te verslaan
 • Deze gezonde snacks kunnen je helpen de dag door te komen

Nieuw-Delhi: Je werkt in je kantoor en plotseling hoor je je maag knorren. Het is nog uren om te lunchen, maar nu zit je gevangen tussen een hongerig lichaam en lopende deadlines. De voor de hand liggende oplossing voor deze situatie is het kauwen op snacks. Middag hongergevoelens zijn misschien niet altijd de meest aangename omstandigheden, vooral wanneer men aan een plan voor gewichtsbeheersing werkt. Het is misschien relatief gemakkelijker om snacks te halen wanneer u vanuit huis werkt, maar op kantoor is er misschien niet veel variatie om uit te kiezen. Naast beslissen wat te eten, is beslissen hoeveel en wanneer te eten even belangrijk. Hier is wat u in gedachten moet houden voordat u een snack kiest:

 • De snack moet gezond zijn.
 • De geconsumeerde portie moet worden gemodereerd.
 • Er moeten voldoende tussenpozen zijn tussen snacks en maaltijden om te voorkomen dat u de eetlust verliest.

Gezonde kantoorsnacks

Hier zijn enkele gezonde snacks die zowel kantoor- als werkvriendelijk zijn:

 1. Zelfgemaakte energierepen: Dit zijn extreem gemakkelijke en gezonde snackopties in vergelijking met de in de handel verkrijgbare energierepen die een te hoog suikergehalte bevatten. Doordat het huisgemaakt is, kan de voedingswaarde worden beheerd en behouden. Het enige wat je hoeft te doen is je favoriete haver, gedroogde vruchten, noten en zaden te combineren met wat honing en kokosolie en ze in repen te snijden. Ze zijn stapelbaar en kunnen op elk moment worden genoten.
 2. paprika kopjes: Vervang je witte brood en toast door iets lekkers en spannends. Capsicumbekers zijn hier om je snack wat pit te geven. Het is gemakkelijk te bereiden en het enige wat je hoeft te doen is paprika doormidden te snijden, bootachtige vormen en deze te bedekken met je favoriete dip, spread en toppings.
 3. Nootachtige donkere chocolade: Donkere chocolade is altijd een gezondere optie vanwege het hoge gehalte aan voedingsstoffen en antioxidanten. Combineer het met een briljante bron van gezonde vetten – noten – en je zult een uitstekende snack zijn. Laat wat pure chocolade zitten, smeer er je favoriete noten mee in en bewaar. Wanneer je zin hebt in een snack, neem dan gewoon een handvol en geniet ervan.
 4. Vosnoten: algemeen bekend als makhana in het Hindi zijn foxnuts gezond en vezelrijk voedsel dat een ongelooflijke snack kan goedmaken. U kunt een verscheidenheid aan snacks bereiden, zoals geroosterde vossennootjes, gekruide vossennoten, of een handvol nemen en genieten zoals het is. Deze antioxidantrijke snacks zijn zeker leuk om te eten.
 5. Geroosterde noten en zaden: Wat is er nu een handiger tussendoortje dan geroosterde noten en zaden. Ze zijn gezond, gemakkelijk te bereiden en je kunt kiezen uit de verscheidenheid aan beschikbare noten en zaden en ze roosteren met je favoriete kruiden. Enkele veel voorkomende zaden waar je voor kunt gaan zijn zonnebloempitten, pompoenpitten, hennepzaden en meer. Enkele veel voorkomende noten waar je voor kunt kiezen, zijn cashewnoten, amandelen, pinda’s en meer.