Featured

Van glanzend haar tot hydratatie, ken de gezondheidsvoordelen van deze drank die vaak in de afvoer verdwijnt

Aminozuren, mineralen en antioxidanten in rijstwater kunnen anti-aging voordelen voor je huid hebben. Na verloop van tijd, wanneer rimpels beginnen te verschijnen, kan men de elasticiteit van de huid behouden met een dosis rijstwater.

HOOFDZAKEN

  • Rijstwater is een rijke bron van inositol, een antioxidant die bekend staat als een haarverjonger.
  • Voor degenen die te maken hebben met chronische vermoeidheid of uitputting, kan een glas rijstwater – verkregen uit gekookte rijst – je helpen energie te krijgen.
  • Rijstwater – met zijn mineralen die helpen de elektrolyten in het lichaam in balans te brengen – kan gunstig zijn in alle weersomstandigheden en kan je helpen gehydrateerd te blijven zonder essentiële voedingsstoffen te verliezen.

Nieuw-Delhi: Rijst is een populair ingrediënt over de hele wereld – beroemd om zijn voordelen voor de bloedsuikerspiegel, de gezondheid van het hart, de spijsvertering en meer. Water – een essentiële hydraterende factor – wordt ook om tal van redenen aanbevolen door experts. Wanneer u rijst echter in water laat weken, wordt de ondoorzichtige witte vloeistof meestal weggegooid, vermoedelijk omdat het niet goed lijkt. Blijkt dat het niet anders is dan het loslaten van een brouwsel dat een overvloed aan essentiële voedingsstoffen bevat die gezondheidsvoordelen hebben. Ja, het troebele, zetmeelrijke drankje kan goed zijn voor je haar, het energieniveau van de huid en de darmgezondheid. Blijf lezen om erachter te komen wat rijstwater voor u kan betekenen:

  1. Glanzend, gezond haar: Volgens Cleveland Clinic is rijstwater een rijke bron van inositol, een antioxidant die bekend staat als een haarverjonger. Bovendien is het een rijke bron van magnesium, zink, vitamine B en E – voedingsstoffen die gunstig kunnen zijn voor je manen. Als u echter te maken heeft met enige vorm van ontsteking, waarschuwen experts voor het gebruik van dit brouwsel om het risico op irritatie te voorkomen.
  2. Betere spijsvertering: Rijstwater is een rijke bron van vezels – een bestanddeel dat een gezonde stoelgang bevordert, constipatie voorkomt en het spijsverteringskanaal schoon houdt.
  3. Een energiebooster: Voor degenen die te maken hebben met chronische vermoeidheid of uitputting, kan een glas rijstwater – verkregen uit gekookte rijst – je helpen energie te krijgen. Voor een lange dag op het werk, school of plezier met vrienden, drink elke ochtend een glas rijstwater en geniet van een gezonde, cafeïnevrije energiebooster.
  4. Voordelen tegen huidveroudering: Aminozuren, mineralen en antioxidanten in rijstwater kunnen anti-aging voordelen voor je huid hebben. Na verloop van tijd, wanneer rimpels beginnen te verschijnen, kan men de elasticiteit van de huid behouden met een dosis rijstwater.
  5. Hydratatie: Rijstwater – met zijn mineralen die helpen de elektrolyten in het lichaam in balans te brengen – kan gunstig zijn in alle weersomstandigheden en kan je helpen gehydrateerd te blijven zonder essentiële voedingsstoffen te verliezen. Dit kan verder nuttig zijn voor patiënten met diarree die veel vocht verliezen als ze zich niet goed voelen. Dit moet echter worden gecontroleerd met een arts voordat u gaat oefenen om gezondheidsrisico’s te voorkomen.