Finance

Hier zijn enkele old-school trainingstips en fitness-hacks voor een lange levensduur

Bezorgd over uw spierconditie sinds het aanraken van de leeftijd van 50 jaar? Gevierde PT uit het VK – Keith Lazarus vertelt Men’s Health hoe je een aantal old-school trainingstips kunt toepassen met oefeningen waarvan bewezen is dat ze spierverlies tegengaan.

HOOFDZAKEN

  • Nu in de 50 en verloren over de weg vooruit in de sportschool?
  • Men’s Health tikte PT Keith Lazarus aan – een in het VK gevestigde fysieke fitnessexpert.
  • Het eindproduct is dit: of je nu weet wat je doet of nieuw bent in al deze sportschooldingen, hier is hoe je een plan kunt maken dat je lichaam langer sterker maakt.

Meer nog in India dan in de ontwikkelde landen, stoppen mannen en vrouwen hun tijd, energie, geldelijke middelen en alles wat ze kunnen om de kinderen comfortabel te regelen – eerst op school, dan via de universiteit/universiteit en soms zelfs tot aan het huwelijk.

Wat in de tussentijd is gebeurd, is dat het ooit atletische lichaam waar je zo trots op was, een bierbuik heeft verzameld. Neem de trap klinkt als een advies van een aantal zeer bevoorrechte mensen, je zult hijgen en hijgen als je de lift moet dumpen.

Besef je wel wat je met je conditie hebt gedaan? Je lichaam stuurt je een SOS. Stap weer op de fitnesswagen.

Een verslag in de De gezondheid van mannen issue online zegt dat het nooit te laat is om een ​​sportschoolgewoonte op te pikken. Je bent nooit te oud om je droomlichaam te krijgen, en je bent er nooit te oud voor om een ​​zomers sixpack te vormen.

Oudere sportschoolbezoekers onderverdelen in drie typen:

  1. Degenen die nooit zijn gestopt met trainen,
  2. Degenen die zijn vervallen en
  3. Degenen die nog nooit hebben getraind.

Het enige waar u zich op moet concentreren, is het feit dat de voordelen van training tot uw vijftigste onmiskenbaar zijn. Want hoewel leeftijdsgerelateerd spierverlies, sarcopenie genaamd, een natuurlijk onderdeel is van veroudering (zodra je 30 raakt, kun je wel 3 tot 5 procent per decennium verliezen), talloze onderzoeken, waaronder deze gepubliceerd in The New England Journal of Medicine, hebben ontdekt dat weerstandstraining spierzwakte en fysieke kwetsbaarheid bij oudere mensen kan tegengaan.

De gezondheid van mannen verbonden met Persoonlijk (Fitness) Trainer Keith Lazarus, zelf een 55-jarige man en een toonbeeld van fitness, om een ​​plan te ontwikkelen dat perfect is voor 50-plussers.

Hier is Lazarus over hoe je je lichaam langer sterker kunt maken:

  1. Je bent een regelmatige sportschoolbezoeker: “Ik zou het lichaam zien als een mondiale entiteit”, zegt Lazarus. “Er is in principe niets mis met split-sessies, maar je wilt op onze leeftijd niet te veel van je spiertype overbelasten.” Onthoud de mantra: Full-body sessies over het isoleren van spiergroepen. “Praktisch gezien is het productiever om het lichaam als geheel te trainen”, zegt Lazarus. Door te focussen op functionele fitheid in plaats van de constante arm-day, back-day, leg-day-routine, wordt de nadruk gelegd op mobiliteit, de kwaliteit die door jongere sportschoolbezoekers als vanzelfsprekend wordt beschouwd”, zegt Lazarus. Onthoud de mantra: Houd de activiteiten afwisselend. “Toegegeven, er is ruimte voor een zwaar tilschema in je sessies, maar houd de activiteiten gevarieerd en de focus op beweging. “Vanavond kan het een CrossFit-geïnspireerde training zijn. Morgen misschien pure bewegingsoefeningen of lichte gewichten voor snelheid”, zegt Lazarus.
  2. Voor degenen die jaren geleden gestopt waren met trainen: Waar begin je met trainen – zelfs als je “terugkomt” zodra je de grote 5-0 hebt bereikt? Nou, volgens Lazarus moet je vanaf het begin beginnen, zegt Men’s Health. Onthoud de mantra: Geef prioriteit aan “formulier” boven “laden”. We hebben allemaal spiergeheugen, zegt Lazarus. Maar adviseert om het rustig aan te doen, want “er zullen ongetwijfeld wat problemen zijn vanwege de time-out.” Uw beweging kan in de loop der jaren veranderd zijn, biedt Lazarus aan. Hij zegt: “… misschien hebben ze te lang op hun heup gezeten, of is er een schouderblessure geweest.” Dus zelfs als je eerder een geweldige lifter was, leg dan niet de nadruk op het lastgedeelte nu bij terugkomst. Onthoud de mantra: Flexibiliteit, mobiliteit en veiligheid staan ​​voorop. Je moet het rustig aan doen en je ego niet voor je laten beslissen. Lazarus vindt het goed dat je de extra belasting toevoegt zodra het spiergeheugen weer is geactiveerd. Nadat je vijftig bent, waarschuwt Lazarus dat elke 2-3 jaar zonder training zich vertaalt in alle hoop op je werd zo fit als je voorgoed weg zou gaan. Hij zegt dat verslechtering van spieren en mobiliteit als ze eenmaal verloren zijn, onherstelbaar zijn. Dat wil niet zeggen dat je niet kunt sporten of niet moet proberen dingen te doen die je eerder hebt gedaan – maar volledige kracht is uitgesloten.
  3. Voor degenen die beginnen met trainen op 50: “Ten eerste moeten complete beginners van 50 worden overgehaald om het vertrouwen te hebben om basisbewegingsoefeningen te doen”, zegt Lazarus. Hier nogmaals, focus. Onthoud de mantra: Begin met het werken aan basisbewegingsoefeningen. Hij schrijft de basis voorwaartse uitval, de zijwaartse uitval, opstappen of gewoon de tenen aanraken voor als de beginoefening voor nieuwe beginners. “Aangezien de meeste jongens hun tenen niet kunnen aanraken als ze in de twintig zijn (en duidelijk onze beginnershandleiding voor rekken nodig hebben), zijn flexibiliteit, mobiliteit en veiligheid van het grootste belang”, zegt Men’s Health – terwijl ze een basisbewegingsoefening voorschrijven die kan worden voltooid lekker makkelijk voor beginners onder begeleiding.

KNIE LUNGES

HEUP- EN KNIEFLEXERS

Onthoud de mantra: Gemotiveerd blijven is belangrijk, sporten met een PT of enkele lessen volgen. Als je net begint met tillen, overweeg dan om met een PT te werken of deel te nemen aan een aantal lessen. Het is belangrijk om gemotiveerd te blijven en vol te houden in je fitnessroutines, in plaats van uit te zoeken hoe je op deze leeftijd en dit stadium sixpack-abs kunt krijgen.