Health

Vijf uur lichaamsbeweging per week kan ongeveer 46.000 gevallen van kanker voorkomen: Studie

Volgens een recente studie kan vijf uur per week van matige intensiteit aanbevolen fysieke activiteit richtlijnen meer dan 46.000 gevallen van kanker per jaar voorkomen.

Washington: Een nieuw onderzoek heeft uitgewezen dat als Amerikanen zich houden aan de vijf uur per week aanbevolen richtlijnen voor fysieke activiteit van matige intensiteit, er jaarlijks meer dan 46.000 kankergevallen in de Verenigde Staten kunnen worden voorkomen. De bevindingen van het onderzoek zijn gepubliceerd in het tijdschrift ‘Medicine and Science in Sports and Exercise’. De gegevens hebben aangetoond dat drie procent van alle kankergevallen bij volwassenen in de VS van 30 jaar en ouder in de periode 2013-2016 te wijten was aan lichamelijke inactiviteit en dat het aandeel hoger was bij vrouwen (gemiddeld jaarlijks toe te schrijven gevallen 32.089) dan bij mannen (14.277). ). Voor zowel mannen als vrouwen waren de staten met het hoogste percentage kankers als gevolg van fysieke inactiviteit in het zuiden, zoals Kentucky, West Virginia, Louisiana, Tennessee en Mississippi, terwijl de laagste percentages werden gevonden in het berggebied en de noordelijke staten, zoals Utah, Montana, Wyoming, Washington en Wisconsin.

Onder leiding van Adair Minihan, MPH bij de American Cancer Society, is dit de eerste studie om het aantal kankergevallen te schatten dat te wijten is aan fysieke inactiviteit op basis van kankerplaatsen (borst, endometrium, colon, maag, nier, oesofagaal adenocarcinoom en urineblaas) per staat.

Gegevens tonen aan dat wanneer gefocust wordt op specifieke kankerplaatsen, 16,9 procent van de maagkankers, 11,9 procent van de endometriumkankers, 11,0 procent van de nierkankers, 9,3 procent van de darmkankers, 8,1 procent van de slokdarmkankers, 6,5 procent van de vrouwelijke borsten kankers, en 3,9 procent van de urineblaaskankers werd in verband gebracht met gebrek aan lichaamsbeweging. Per staat varieerde het aandeel kankergevallen dat te wijten was aan lichamelijke inactiviteit van 2,3 procent in Utah tot 3,7 procent in Kentucky.

Hoewel deze gegevens het belang van fysieke activiteit hebben aangetoond, zijn er veel belemmeringen voor recreatieve fysieke activiteit, waaronder, maar niet beperkt tot, tijdgebrek als gevolg van lange werkuren in laagbetaalde banen, de kosten van lidmaatschappen van een sportschool of persoonlijke uitrusting, gebrek aan toegang tot een veilige omgeving om actief te zijn, en mogelijke kosten voor kinderopvang in verband met recreatieve fysieke activiteit. Helaas is de kans groter dat deze belemmeringen historisch gemarginaliseerde bevolkingsgroepen treffen, waaronder de zwarte bevolking en personen met een beperkt inkomen, wat het belang onderstreept van het vergroten van de gezondheidsgelijkheid.

“Deze bevindingen onderstrepen de noodzaak om fysieke activiteit aan te moedigen als middel om kanker te voorkomen en om interventies op individueel en gemeenschapsniveau te implementeren die de verschillende gedrags- en sociaaleconomische barrières voor recreatieve fysieke activiteit aanpakken. Het begrijpen en verminderen van de gedrags- en sociaaleconomische barrières voor fysieke activiteit is essentieel voor het optimaliseren van interventiestrategieën die gericht zijn op risicogroepen in het hele land”, schreven de auteurs.