Health

Hoe Safari-tabgroepen op uw Mac te gebruiken

Houd uw tabbladen georganiseerd door tabbladgroepen te maken in Safari op uw Mac.

De macOS Monterey-update gaf Safari een aanzienlijk herontwerp waar gebruikers al jaren om hadden gevraagd. Het ziet er niet alleen opgefrist uit, maar het brengt ook een heleboel functionele verbeteringen met zich mee die mogelijk de manier waarop u op internet surft en uw tabbladen beheert, kunnen veranderen.

De meesten van ons schakelen tussen verschillende tabbladen tijdens een gemiddelde browsesessie en het is verre van eenvoudig om ze georganiseerd te houden. Maar met de nieuwe functie Tabgroepen van Safari kun je relevante tabbladen bundelen en ertussen springen wanneer dat nodig is. Hier bekijken we hoe u Safari Tab Groups kunt gebruiken om uw workflow op een Mac te verbeteren.

Wat zijn Safari-tabbladen?

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn tabbladgroepen niets anders dan groepen tabbladen. In Safari kunt u elke tabbladgroep beschouwen als een map waarin verschillende browsetabbladen zijn opgeslagen. Dus, wat doe je er precies mee, vraag je?

Welnu, u kunt uw browsertabbladen in meerdere tabbladgroepen sorteren. Laten we zeggen, een voor werk, een voor persoonlijk gebruik, enzovoort. U kunt tabbladgroepen labelen met aangepaste namen om snel te identificeren waarvoor u ze gebruikt. Dankzij deze functie hoef je je geen zorgen meer te maken over het volproppen van je tabbladenbalk met tabbladen die je om verschillende redenen gebruikt.

Tabgroepen is niet bepaald een functie die voorheen ongehoord was. In feite hebben de meeste browsers het al, en Safari is een van de laatste webbrowsers die het krijgt. Een belangrijk ding om op te merken over tabbladgroepen is dat ze op al uw Apple-apparaten via iCloud worden gesynchroniseerd, wat betekent dat u van uw Mac naar uw iPhone kunt overschakelen zonder uw browsesessie te verliezen.

Hoe Safari-tabgroepen op een Mac te gebruiken

Handig is dat macOS je meer dan één manier biedt om een ​​nieuwe tabbladgroep in Safari te maken. Zolang uw Mac macOS Monterey of hoger gebruikt, kunt u deze eenvoudige instructies volgen om te leren hoe u Tabgroepen gebruikt:

  1. Launch Safari op je Mac.
  2. Klik op de pijl omlaag naast de zijbalkknop om de vervolgkeuzelijst Tabgroepen weer te geven.
  3. Klik vervolgens op Nieuwe lege tabbladgroep. U kunt ook een nieuwe tabbladgroep maken door op te klikken Bestand > Nieuwe lege tabbladgroep vanuit de menubalk.
  4. Je hebt met succes een nieuwe . gemaakt Ongetiteld Tabgroep, maar nu moet u deze specifieke groep een naam geven om beter bij uw activiteit te passen. Zodra de Safari-zijbalk is geopend, typt u de gewenste naam in.
  5. Laten we vervolgens eens kijken hoe u uw tabbladgroepen kunt beheren. Klik op de vierkanten pictogram naast de naam van de tabbladgroep om de Tabblad Overzicht. Hierdoor worden alle geopende tabbladen onder de groep weergegeven.
  6. Als u wilt schakelen tussen meerdere tabbladgroepen, klikt u gewoon op de pijl omlaag of de naam van de huidige tabbladgroep om de vervolgkeuzelijst weer te geven.
  7. Selecteer nu de tabbladgroep die u wilt openen en Safari opent automatisch de relevante tabbladen.Schakelen tussen Safari-tabgroepen
  8. Als u een tabbladgroep wilt verwijderen, klikt u op de Zijbalk knop en vervolgens Control-klik op de tabbladgroep om het contextmenu te openen.
  9. Hier vindt u meerdere opties, waaronder een lijst van alle webpagina’s die in de tabbladgroep zijn geopend. Klik gewoon op Verwijderen, en je bent klaar om te gaan.Safari-tabbladgroepen verwijderen

Wat nog belangrijker is, als u ooit een enkel tabblad naar een andere tabbladgroep wilt verplaatsen, hoeft u alleen maar de zijbalk te openen en het tabblad vervolgens naar een andere groep te slepen en neer te zetten.

Dat is alles wat u nodig hebt om te leren over het gebruik van Safari-tabbladen. De volgende keer dat uw browsersessie wordt geladen met tabbladen, weet u precies wat u moet doen om ze te ordenen.

Tabgroepen helpen u Safari rommelvrij te houden

Zoals u kunt zien, heeft de nieuwe Safari het potentieel om de manier waarop u op internet surft en uw tabbladen beheert, te veranderen. Natuurlijk heb je wat tijd nodig om te wennen aan alle nieuwe veranderingen in Safari, en Tab Groups is er maar één van.

Vergeet niet dat Apple ook Tab Groups heeft geïntroduceerd in de mobiele versie van Safari met iOS 15 en iPadOS 15 software-updates. Zorg er dus voor dat u uw iPhone en iPad bijwerkt om uw tabbladgroepen gesynchroniseerd te houden.