Finance

6 fouten die u moet vermijden bij het kopen van een overlijdensrisicoverzekering

Het kopen van een overlijdensrisicoverzekering is een van de vormend stappen op weg naar een financieel veilige toekomst. Deze plannen zijn opgesteld met als doel een verzekeringnemer en zijn gezinsleden volledige zekerheid te bieden in tijden van nood als gevolg van onvoorziene omstandigheden. Een …. hebben overlijdensrisicoverzekering vandaag is een noodzakelijke investering. Met deze dingen in gedachten, is het proces van het kiezen van een overlijdensrisicoverzekering vaak ontmoedigend voor een nieuwe polishouder die moeite heeft om door de complexiteit en voorwaarden te navigeren die binnen de structuur van een standaardverzekeringsplan vallen.

Aangezien er een schat aan opties is als het gaat om overlijdensrisicoverzekeringen, kan men verschillende polissen aanpassen en vergelijken om het beste termijnplan in India te kiezen, afhankelijk van hun behoeften. Het belangrijkste dat een potentiële polishouder moet onthouden om de prikkels en langetermijnvoordelen van een willekeurig verzekeringsplan correct te identificeren voordat hij zijn keuze maakt. Laten we de fouten doornemen die u moet vermijden bij het kopen van een overlijdensrisicoverzekering:

Ontoereikende termijndekking #1

Een van de eerste dingen die een potentiële polishouder moet doen, is zijn nettowaarde als individu bepalen voordat hij een dekking kiest onder een overlijdensrisicoverzekering. Het cumulatieve cijfer dat men krijgt wanneer ze hun nettosalaris en hun schuldverplichtingen als een totaal berekenen, wordt de mensenlevenswaarde van een verzekeringnemer genoemd. Het is een essentieel cijfer om te berekenen, omdat het een verzekeringnemer helpt bij het navigeren door zijn activa en leningen en hem een ​​beter inzicht geeft in zijn financiële keuzes.

Als een polishouder ervoor kiest om door te gaan met een termijnplanverzekering die niet dekt en ten minste 8 keer hoger is dan de waarde van zijn leven, dan zal dat dekkingsbedrag niet voldoen aan de financiële verplichtingen die door de polishouder zijn achtergelaten en de extra kosten die de begunstigden hebben kan niet voldoen. Dit kan leiden tot onnodig leed.

Kortere polistermijn #2

Bij het nastreven van het kiezen van een goedkoop overlijdensrisicoverzekeringsplan met lage premies, kan een polishouder een compromis sluiten over een kortere polisduur die hem niet dekt voor de standaard 25-30 jaar, maar minder. Dit kan in het begin een aantrekkelijke keuze zijn, maar het compromitteert het hoofddoel van een termijnplan, namelijk het bieden van uitgebreide dekking voor een persoon tot ze veel ouder zijn in het leven. Daarom is het cruciaal om een ​​grondige overlijdensrisicoverzekering vergelijken voordat u een beslissing neemt.

In het geval dat een levensverzekering met kortere looptijd eindigt op de middelbare leeftijd van iemands leven, kan het zijn dat men moet investeren in een nieuw plan met hogere premies vanwege de leeftijd van de polishouder. Daarom moet een persoon altijd het beste termijnplan in India kiezen dat hen dekt tot de financieel kwetsbare punten van hun toekomst, zoals pensionering en zelfs ouderdom.

Vertraging#3

Een nadeel van het kopen van een overlijdensrisicoverzekering op oudere leeftijd zijn de hoge premiekosten, aangezien een persoon op deze leeftijd de meeste kans heeft op ziekten of aandoeningen in plaats van op jonge leeftijd. Het kopen van een levensverzekering met verlengde looptijd midden twintig is de ideale beslissing, aangezien de kosten van premies aanzienlijk lager zijn en men de dekkingsvoorwaarden kan wijzigen zodra er belangrijke levensontwikkelingen zijn, zoals een huwelijk of een kind.

Bestaande gezondheidsproblemen niet bekendmaken #4

De premies voor overlijdensrisicoverzekeringen voor jongeren en individuen zonder enige bestaande medische aandoening zijn lager dan die van oudere en meer medisch kwetsbare mensen. Daarom leidt dit er vaak toe dat mensen ervoor kiezen hun toestand niet aan de verzekeraars bekend te maken op het moment dat ze een verzekeringsplan kopen. Dit is op de lange termijn nadelig, want als de verzekeringnemer overlijdt en wordt vastgesteld dat zijn overlijden is veroorzaakt door de bovengenoemde niet bekendgemaakte toestand, zal de verzekeraar de claim weigeren.

Offline aankoop #5

Een potentiële verzekeringnemer kan veel bedrijfsaanbiedingen en aanvullende prikkels op de website van een verzekeraar mislopen als hij ervoor kiest zich te beperken tot de conventionele, offline persoonlijke consultaties. Tegenwoordig zijn er veel online bronnen beschikbaar voor mensen om overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken en te kopen en zelfs om speciale plankenmerken te identificeren die ze misschien niet hebben ontdekt door persoonlijke interacties.

Premium-kosten niet vergelijken #6

Een overlijdensrisicoverzekering wordt als een essentiële troef beschouwd en wordt daarom zo betaalbaar en toegankelijk mogelijk gehouden. Het is een eenvoudig verzekeringsinstrument met premies die zo laag kunnen zijn als Rs 600 per maand en toegankelijk zijn voor mensen uit alle inkomensgroepen. Men kan de voordelen van deze plannen echter aanvullen door gebruik te maken van een plan met een gecombineerde premie en een vaste aanstellingsvoordeel, wat vaak gepaard gaat met een extra verlaging van de premiekosten. Daarom moet men de premies van verschillende plannen naar behoren vergelijken voordat ze hun ideale plan vaststellen.

Niet controleren op aangeboden aanpassingen #7

Een van de interessantere kenmerken die men van het beste termijnplan in India kan verwachten, afgezien van de betaalbaarheid, is de flexibiliteit. Deze aanpassingen kunnen variëren van de keuze van de uitbetalingsmethode; die een forfaitair bedrag of een gespreid inkomen kan zijn. Men moet naar behoren een premiebetalingsfrequentie kiezen volgens hun comfort. Dit zijn aanpassingen waarvan men gebruik kan maken binnen de bestaande structuren van het plan, waarmee betaalde renners voor hun plan kunnen worden geselecteerd.

Verschillende factoren zoals levensstijl, gezondheidstoestand, leeftijd en inkomen bepalen de keuze voor een overlijdensrisicoverzekering. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat men deze factoren in overweging neemt en het beste termijnplan in India vroeg en weloverwogen vindt.